Erinevalt Ronaldost on Fabregasel kindlad põhjused. Uue peatreeneri Tita Vilanova juhendamisel pole möödunud hooajal Londoni Arsenalist 30 miljoni euroga soetatud mängumees sel hooajal veel kordagi tervet mängu kaasa teinud. Hispaania karikamängu korduskohtumises, mille Barcelona 1:2 Realile kaotas, ei saanudki 25-aastane staar platsile.

"Jalgpallimaailmas pole olemas suurepärast vahetusmängijat. Ma ei oskaks teile öelda, mis teeb ühest mängijast hea vahetusmängija," lausus Fabregas. "Soovin alati meeskonnakaaslastele parimat ning hoian näo naerul. Kui ma pean oma õnnetu näoga koju minema, siis olgu nii. Aga ma ei näitaks seda iialgi oma meeskonnakaaslastele või treenerile."

"Olen alati öelnud, et mängin maailma parimas meeskonnas. Kuid tulin siia võistlema, mängu õppima ning rõõmu tundma, mitte istuma."

Meest on juba hakatud seostama endise klubi Arsenaliga. Esialgu on see siiski kuulujutt, sel nädalal kohtub Fabregas treener Vilanovaga, et asju arutada. "Peatreener teab, mida ma pakkuda saan. Olen õnnelik, et kuulun siia meeskonda. Kuid kui treener ütleb mulle, et pean lahkuma, siis teen seda. Aga ma ei tee talle seda kergeks. Võitlen edasi ning loodan paremale ajale. Tulin siia oma karjääri lõpuni mängima."

Möödunud hooajal Barcasse siirdunud mängumees on kaasa teinud 31 kohtumises ning löönud selle ajaga 9 väravat.