Kolmapäeval ilmavalgust näinud raamatus räägib Hamilton, kuidas Armstrong talle enne 2001. aasta Šveitsi velotuuri dopinguga vahele jäämisest teatas ning kogu loo Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) abiga kinni mässis.

"Mis järgmisena juhtus, oli kõne rahvusvahelisest jalgratturite liidust, milles öeldi, et see test enam kaugemale ei lähe, see teema lõpetatakse ära," ütles Hamiltoni loo kaante vahele pannud Daniel Coyle kolmapäeval teleintervjuus, vahendab Daily Telegraph.

"Toimus kokkusaamine Armstrongi, tema treeneri ja labori vahel. Mängus oli ka 125 000 dollari suurune annetus Armstrongilt UCI-le."

Sama dopinguproovi teema võttis 2010. aastal ülesse ka endine rattur Flyod Landis ning siis tunnistas UCI, et on saanud Armstrongilt annetuse dopingutesti varustuse uuendamiseks. Altkäemaksu võtmist positiivse dopinguproovi maha salgamiseks on UCI eitanud.

Armstrong otsustas augustis USA Antidopingu Agentuuri süüdistustele dopingu kasutamise kohta enam mitte vastu võidelda ning jäi ilma kõigist oma tiitlitest, sealhulgas seitsmest Tour de France'i tiitlist.