„Meil on kohustus tugevalt mängida ja kodus võita mitmetel põhjustel. Esiteks on meil kohustus oma publiku ees, kellele tahame näidata parimat mängu. Samuti tahame võidelda alagrupis parima võimaliku lõpptulemuse nimel ning arvestades võistlust grupi kolmanda koha peale, on meil Iisraeli ja Serbia ees samuti kohustus endast parim anda,“ rääkis Montenegro peatreener Luka Pavićević.
Loots tunnistas, et valiksarja eel oli selgeks eesmärgiks pääs finaalturniirile, ent pigem sihiti ikkagi grupis kas teist või kolmandat kohta. „Nüüd on meil seitsmest seitse võitu ja esikoht käes, mille üle oleme väga uhked,“ lisas ta.

Sarnaselt Eesti koondise peatreeneri Tiit Sokuga peab ka Pavićević edu aluseks meeskonna tugevat füüsist. Üheks selle tagamaaks on et Montenegro meeskond alustas ettevalmistust valikmängudeks alagrupikaaslastest kümme päeva varem.

Kuigi väikeriiki tabasid valusad tagasilöögid, kuna eemale jäid mõlemad nende NBA mehed ja suured korvialused jõud Nikola Peković ja Nikola Vučević, ei teinud peatreener sellest suurt traagikat. „Muidugi olid need meeskonnale tugevad löögid, aga meil ei olnud aega selle tõttu eraldi muretseda. Ainuke võimalus oli tekkinud olukorraga kohaneda ja vajalikud korrektiivid teha,“ rääkis treener.