"Lõpetasin hooaja varem ära. Võtan nüüd pikema puhkuse, analüüsin, mis valesti läks, ja uues treeningtsüklis püüan neid vigu vältida," rääkis Israel Delfile. 

Vesteinn Hafsteinssoni hoolealuse sõnul oli tänavuse olümpia-aasta ebaõnnestumise üheks põhjuseks liigne tehnika muutmine. "Olin ise liiga entusiastlik. Kuna oli teada, et eelmise aasta heitetehnikaga poleks enam palju kaugemale heita saanud, muutsin tehnikat päris palju."

"Kuna ma treeneriga pidevalt kokku ei puutunud, läksin selle tehnika muutmisega liiale," tunnistas Israel. "Mingi hetk avastain, et uus asi ei töötagi. Seda näitasid ka tulemused, mis olid väga kõikuvad."

Põhjus, miks Israel treeneriga piisavalt koos ei saanud olla, on väga lihtne. "Treener on Rootsis, seetõttu temaga kogu aeg kokku ei satu," lausus eelmise aasta MMi neljas mees.

Israeli sõnul leidis ta õige tehnika alles Londoni olümpia eel, kui oli treeneriga pikalt koos ning heitis juuli lõpus Hendonis üle 65 meetri.

Uueks hooajaks valmistumist alustab Israel 1. novembril.

Tipud tulevad Ergo maailmamängudele

13. septembril Kosel toimuval meeskondlikul kettaheitevõistlusel ei osale tippudest olümpiavõitja Robert Harting, kes pani oma hooajale punkti pühapäeval Berliinis. Kosel on tippudest kindlasti stardis Gerd Kanter, Virgilijus Alekna, Piotr Malachowski, Erik Cadee, Benn Harradine ja Bogdan Pištšalnikov.