"Teeme seda vahetult enne Baltimaade suurimat jooksuüritust SEB Tallinna Maratoni. Kasvav tervisesportlaste hulk toob kaasa paratamatult rohkem sporditraumasid, mida klastrisse koondunud tippspetsialistide abil koostöös Eesti ühe suurima uudisteportaali Delfiga püüame ennetada," kommenteeris klastri juhtpartner, Spordimeditsiini SA juhatuse liige, ortopeed ja traumatoloog dr Mihkel Mardna.

SportEST (Eesti Spordimeditsiini klaster) on loodud koostöös erinevate spordimeditsiini ning tugi- ja lisateenuseid pakkuvate asutustega, mille peamiseks eesmärgiks on läbi valdkonna arendamise vähendada sporditraumasid, pakkuda kvaliteetset spordivigastuste ravi ja parandada taastumise võimalusi.
Oluline osa SportEST-i sisulistest tegevustest on seotud spordiga tegelevate inimeste teadlikkuse tõstmisega. Antud eesmärgi nimel on Delfiga koostöös loodud ka alammenüü osa Delfi Sport alla Spordimeditsiin, kus hakatakse kajastama tervise ja spordiga seonduvaid artikleid ja uudiseid kolme alamkategooria all:
- Tervis
- Treening
- Spordivarustus

Käesolev algatus peaks andma uusi teadmisi eelkõige tervisesportlastele, keda on Eestis hinnanguliselt 300 000. Kasulikku lugemist leiavad nimetatud keskkonnast kindlasti ka erialaspetsialistid, kes igapäevaselt spordiga või sportivate inimestega vähemal või rohkemal määral seotud on –  treenerid, spordiasutuste ja koolide personal, medõed.

Hetkel on Spordimeditsiini rubriigist võimalik lugeda artikleid verest, kui keha seisundi peeglist, treeningu eelsest soojendusest, kuidas valida spordijalanõud jm.

"Lähiajal saab infot sporditraumade esmaabist, sportlasi vaevavast luuümbrise põletikust ehk periostiidist, näidisvenitusharjutuste kohta ja tutvustame ka tervisesportlastele vereanalüüsi põhiseid näitajaid, mis aitavad hinnata nende tervislikku seisundit. Kindlasti saavad kommenteeritud tippspetsialistide poolt meie rahvussportlaste vigastused ja seletatud lahti nende tekke põhjused ning võimalik ravi," kutsus lugema klastri projektijuht Gerly Kedelauk.

Spordimeditsiin on meditsiiniala, mis tegeleb kehalise aktiivsusega seotud vigastuste ja haiguste diagnostika, ravi, ennetuse ja taastusraviga ning terviseedendusega.
Eesti Spordimeditsiini klastrisse kuuluvad Spordimeditsiini SA; Eesti Olümpiakomitee; Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut; Ortopeedia Arstid; Medex; Audentes Halduse; Spordiürituste Korraldamise Klubi; Füsioteraapia Kliinik; Quattromed HTI Laborid; Sportland Eesti, Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus jt.

Klastri peamiseks eesmärgiks on eelkõige terviseedendus, kus läbi teavitustöö ja ühiste uute terviseteenuste komplekside väljatöötamise propageeritakse tervislikku sportimist sooviga vähendada sporditraumade arvu. Läbi Eesti-sisese spordimeditsiini teenustevõrgu arendamise ja süsteemsemaks muutmise tekib suutlikus hakata ka samasid teenuseid eksportima välisturgudele. Eesti on rahvusvaheliselt tuntud kui mitmekülgsete sportimisvõimalustega riik. Pakkudes treening- ja võistlusvõimaluste kõrvale ka kvaliteetseid ja kättesaadavaid spordimeditsiini teenuseid, suureneb Eestis treenimise ja võistlemise võimaluste pakkumine veelgi.

Eesti Spordimeditsiini klaster SportEST on rahastatud EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist.