"Ma ei tea, kas mu tervis ja pühendumus oleksid veel ühe aasta jätkamiseks piisavalt head. Ma olen alati tahtnud lõpetada selle üritusega siin. Mul on siin palju perekonnakaaslasi ja sõpru. Olen terve selle aasta mõelnud, et teen otsuse siis, kui siia turniirile tulen. Kui ma esimese ringi matši mängisin, teadsin kohe, mida pean tegema," rääkis Roddick pressikonverentsil.

Hetkel maailma edetabelis 20. kohta hoidval Roddickil on aastatega õnnestunud võita vaid üks suure slämmi turniiri tiitel, 2003. aasta US Open. Ta on mänginud veel neljas suure slämmi finaalis ning neis kõigis kaotanud Roger Federerile.

Pärast sakslase Björn Phau (ATP 83.) alistamist teises ringis 6:2, 6:3, 6:2 võttis ka Federer Roddicki lahkumise teemal sõna. "Mul on temaga selle pika aja jooksul olnud mõned head matšid. Meelde tulevad Wimbledoni finaalid. Ta on suurepärane konkurent ja tõeliselt suur tšempion," ütles šveitslane.

Serena Williams lausus pärast hispaanlanna Maria Jose Martinez Sanchezi (WTA 108.) alistamist, et oskas Roddicki lõpetamisotsust oodata. "Ta ütles mulle eelmisel aastal, et varsti on kõik. Ma veel ütlesin "Muuda meelt, Andy, muuda meelt!" Aga ju ta siis ei muutnud."

Roddick on tänavusel US Openil jõudnud teise ringi, kus tema vastaseks on austraallane Bernard Tomic (ATP 42.). Avaringis alistas Roddick 6:3, 6:4, 6:4 kaasmaalase Rhyne Williamsi (ATP 289.).