Ühtlasi esimene Põhja-Korea paraolümplane läbi aegade tegi oma esimese treeningu alles aprillis ning olevat toona veepõhja vajunud nagu kivi, kirjeldab Põhja-Korea Paraolümpiakomitee esindaja AP vahendusel.

Ehitusel juhtunud õnnestuses käe ja jala kaotanud Rim sai aga ruttu selgeks krooli stiili ning maikuus siirdus ta oma esimesele rahvusvahelisele võistlusele Berliini.

Kohapeal selgus aga, et võistlustel osalemiseks peab valdama vähemalt kahte stiili. Niisiis kulutas Rim veel kaks nädalat rinnuliujumise õppimiseks. Ühel distsipliinil lõpetas ta viimase kohaga, teisel diskvalifiktseeriti. Sellest siiski piisas, et saada wild card paraolümpiale, kus ta võistleb 4. septembril 50 meetri vabaujumises.

Rim ise Põhja-Koreas ei ela, vaid resideerub Pekingis, sest tingimused puudega inimestel tema kodumaal pole just kiita. Riigis on kokku 1,8 miljonit puudega inimest. ÜRO raporti kohaselt on nad majutatud hooldekodudesse ning neid hoitakse kiivalt eemale riigi pealinnast Pyongyangist ja teistest suurematest linnadest.