Enesevigastamisega vererõhu ja adrenaliini taseme tõstmine on eriti levinud halvatud alakehaga sportlaste seas.

"Ette on tulnud tualetis käimise edasi lükkamist - juuakse palju vett, kuid tualetti ei minda. Kõige julmem viis seda teha on torgata munanditesse nõelu," rääkis paraolümpiakomitee pressiesindaja The Telegraphile.

Lisaks olevat levinud ka nõelte ja muude teravate esemete torkamine jalgadesse ja varvastesse, millest tekkiv valu tõstab südamelöökide sagedust, tekitab autonoomset düsrefleksiat ning kehasse pääseb rohkem hapnikku.

Kanadalasest ratastooli jalgrattur Brad Zdavinsky kirjeldas avameelselt BBC-le, kuidas ta endale elektrišokke on andnud. "On olnud aegu, kus ma olen oma jalgadele või varvastele mõned eriti head elektrišokid andnud. See tõstab mu vererõhu lakke ning ma võin kõvemini vändata," rääkis ta.

"Vetsuskäimise vältimise meetodit olen arendanud sammuvõrra edasi, kasutades elektrilist stimuleerimist jalgadel, varvastel ja isegi munanditel. Tean, et see võib lõpuks mu südame seisma panna, kuid selle tulemusi on raske eirata. See on väga tõhus."

Kuigi Pekingi paraolümpial ühtegi nn "boostingu" juhtumit ametlikult ei tuvastatud, siis olevat ühe anonüümse uuringu kohaselt sellega neli aastat tagasi tegelenud iga kuues sportlane - peamiselt ratastooli-ragbimängijad ja pikamaasõidu alade harrastajad. Paraolümpia ametnike sõnul eemaldatakse olümpialt kõik sportlased, kelle vererõhu tase avastatakse olevat tõusnud eluohtliku tasemeni.