Eesti koondise kandidaadid saabusid juuli lõpus alanud treeningulaagrisse Tallinnas erinevas kehalises seisus, lõppes ju klubihooaeg juba kevadel. Tasandustöö andis tulemusi. Peeter Vahtra: „Olen ettevalmistsükliga väga rahul. Mängud andsid usu, et oleme õigel teel. Nüüd ei tohi enam vahet sisse lasta, vaja on koondist hoida. Meil on võtta nii kogenud mängijaid kui lootustandvaid tüdrukuid.“

Koondise tase oleneb spordikoolis omandatust ja tööst klubides – Vahtra arvates kuni 70-80% ulatuses. „Eesti naiskonna tugevaim külg on serv, vastuvõtt enam-vähem. Kaitsemäng sõltub bloki kasutegurist, aga blokk pole meil stabiilne. Oma osa mängib kasv, pikkusega ei ole meie naised kunagi hoobelda saanud. Peame harrastama kiiret mängu. Meie serv lõi Lätil jalad alt, ka Soome-Eesti ühisliigas oli see eelmisel hooajal Viljandi naiskonna tõhusaim relv,“ väidab Vahtra.

Ühisliigas esindab Eestit eeloleval hooajal vaid Viljandi Metall, kõrvale jääb Viimsi naiskond. Hooaeg algab oktoobris, konkurente on kaheksa.
Vahtra nendib, et halvaks uudiseks on Pärnu naiskonna eemalejäämine Eesti meistrivõistlustest. „Meie jaoks on Soome meistriliiga väga hea väljund, see pole nõrgem Prantsusmaa esiliigast,“ usub Vahtra. Eesti tugevaimat klubi treenib koondise peatreener ka eeloleval hooajal.

Eesti koondis saab ühistreeniguteks uuesti kokku alles 26. detsembril. MM-i eelvalikmängud peaks kava kohaselt toimuma jaanuari alguses, EM-valikmängud kevadel.