Kaheksakümnendate lõpus ja üheksakümnendate alguses ise profina kuuel korral Tour de France´il sõitnud ja 1990. aastal Greg LeMondi üldvõiduni aidanud Kvålsvoll oli lahkelt nõus Balti keti tuuril kaasa tegevast tiimist rääkima. "Tiimi omanik on Thor Hushovd, meeskond loodi 2010. aastal. Eesmärgiks on tema sünniregiooni, Lõuna-Norra noortele jalgratturitele arenemisvõimaluse andmine. Esimesel aastal võistlesime põhiliselt vaid Norras, mullu profiklubina sõitsime juba paljudel jõuproovidel Prantsusmaal. Enam-vähem sarnane kalender on olnud ka tänavu. Välisriikidest oleme lisaks Prantsusmaale võistelnud veel Tšehhis ja Bulgaarias ning nüüd siis Baltikumis," rääkis Kvålsvoll.

Kui tihedalt suhtleb tiimiga Hushovd ise? On tal tippsõitjana klubi tegemistes kaasalöömiseks üldse aega?

"Hushovd on avanud ukse paljude sponsorite juurde. Kui oleme treeninglaagrites, siis ta üritab alati mõneks päevaks meiega ühineda, et sõitjaid isiklikult innustada ja neid suunata. Kuna ta ise elab Monacos ja võistluskalender on reeglina tihe, siis pole meeskonna juurde tulek väga lihtne. Kuid üldjoontes ta jälgib klubi käekäiku teraselt ning suure huviga. Ühtegi ratturit pole meilt veel suuremasse profiklubisse pääsenud, kuid meie pikaajalisem eesmärk seda suunda just silmas peab. Usun, et järgmisel hooajal tuleb läbimurre ja esimesed mehed pääsevad kõrgemale tasemele."

Millised eesmärgid on/olid Balti keti velotuuril? Teil on üldarvestuses kolm meest 15 parema hulgas.

"Üritame korralikku üldkohta, kuid ühtlasi proovime ka etappi võita. Meile meeldiks sprinteri puudumisel rohkem mägisemad trassid, aga raskeks võivad sõidu teha ka muud asjaolud, näiteks tuuline ilm. Täna on viimane võimalus."

Kas ja kuidas on muutnud Norra jalgrattasporti Thor Hushovdi suured võidud?

"Hushovdi edu on muutnud Norra jalgrattaspordis toimuvat kardinaalselt. Näiteks Norra televisioon näitab Tour de France´i otseülekandeid aastast 2002 ja kuna Hushovd on olnud seal väga edukas, siis huvi rattaspordi vastu kasvas selle ajendil hüppeliselt. Nüüd on meil ka Edvald Boasson Hagen ja teised tipud, kuid ülisuure tõuke ala arenguks andis just Hushovd. Tema panust on raske ülehinnata."