Kokku pani end Eesti Täispikal Triatlonil proovile 48 individuaalsportlast ja 5 võistkonda.

“Kõik pühapäeval startinud triatleedid väärivad tunnustust, sest pidid trotsima ilmataadi vempe,” ütles võistluse peakorraldaja Urmas Paejärv. “Pea kõik võistlejad jõudsid ka rõõmsalt finišisse, viimane isegi pärast päikeseloojangut. Kahjuks pidi kolm sportlast siiski võistluse pooleli jätma, kuid loodame väga, et järgmisel aastal on kõik jälle stardis. Täname ka raja kõrvalt toetajaid!” teatas Paejärv.

3,8 kilomeetri ujumise järel tuli esimesena veest Emeri Lepp, tema järel Rainer Kuhi, tagapool Indrek Teppo. 180 km rattarajal liigutigi samas järjestuses, kuid jooksudistantsil (42,2 km) pani Teppo oma paremuse maksma võites koguajaga 9:11:13. Teisele kohale tõusis tugeva jooksuga Villu Vakra (kaotust võitjale 31 min 49 sek), kolmandana lõpetas Rainer Kuhi (+37:12).

Indrek Teppo on Eesti Täispika Triatloni rajarekordi omanik ja võidutses Keilas juba teist korda. Teppo sõnul lootis ta raja läbida üheksa ja poole tunniga, kuid seekordne võiduaeg oli üllatavalt hea.

Naistest oli Keilas parimana finišis Kaity-Marin Tiitmaa (võiduaeg 11:11:15), kellele järgnesid Kadri Possul ja Satu Immonen. Võistkondlikus arvestuses sai esikoha võistkond “Dig it!” koosseisus Ergo Tamm, Peep Leino ja Kenet Kroon.

Tänavune Eesti Täispikk Triatlon oli järjekorras juba seitsmes. Võistluse korraldas 21CC Triatloniklubi. 226 kilomeetrine rada kulges Saku vallast Tammemäelt finišisse Keila tervisekeskuse juures. Tegemist on Mart Haruoja mälestusvõistlusega, mis on ühtlasi Eesti pikim triatlonivõistlus. Võistluse eesmärk on sportlike eluviiside edendamine ja harrastussportlaste kestvusalade juurde kutsumine.