"Boltist võib saada kõigi aegade suurim kergejõustiklane," lausus USA sprindilegend Carl Lewis Times of Londonile. "Kuid kui keegi jookseb ühel aastal 10,03 ning teisel 9,69 ja see sinus sellisel ajal küsimusi ei tekita, oled sa loll."

Sama mõtet jagab ka Bernstein, tuletades meelde, et olümpial Bolti järel 100 ja 200 meetris teiseks jäänud Yohan Blake testis samuti positiivselt enne 2009. aasta MMi. Samuti on dopinguga pahuksis olnud koondisse kuuluvad Julian Dunkley ning Steve Mullings.

Bernsteini allikate kohaselt teeb Bolt koostööd Angel Hernandez´iga - kuulsa BALCO skandaali kuulunud keemikuga, kes aitas paljastada Marion Jones´i, Tim Montgomery, C.J. Hunter´i ning Justin Gatlin´i. Viimane võttis 100 meetris Londonis jamaikalaste järel pronksi.

Meenutus: 2003. aastal tuli USA olümpiakomitee dopinguosakonna juht Dr. Wade Exum lagedale paberiga, kus oli märgitud 100 USA sportlase nimed, kes enne olümpiamänge dopingutestidel positiivseid tulemusi olid näidanud. Nimekirja kuulus ka Carl Lewis ning Exumi sõnul poleks legend tohtinud osaleda juba 1988. aasta OMil.