Farah ütles Londonis asuvale Universal TV-le, et teda süüdistatakse rahvuslipu kandmises olümpiamängude avatseremoonial ja „enese paljastamises“ jooksu ajal, vahendab BBC News.

21-aastane pühendunud moslemitar jooksis pearätis ja pikas dressis. Ta isegi paastus, nagu ramadaaniaegsed nõuded ette näevad.

„Nii Facebooki kui telefoni kaudu tuleb palju ähvardusi. Mu vanematele on helistatud ja teatatud, et see, mida ma tegin, polnud hea, ja kui ma naasen, hakatakse minuga tegelema,“ ütles Farah.

Farah lisas, et 1500 meetri jooksjale Mohamed Hassan Mohamedile on öeldud, et tal on rist peas ja kui ta Mogadishusse naaseb, pole tal enam pead.

Aprillis hukkusid enesetapurünnakus Mogadishus Somaalia olümpiakomitee president Aden Yabarow Wiish ja Somaalia jalgpalliliidu juht Said Mohamed Nur.

2010. aastal korraldas al-Shabab Ugandas kaks pommiplahvatust, milles hukkus enam kui 70 inimest, kes olid kogunenud vaatama televisiooni kaudu jalgpalli maailmameistrivõistluste finaali.

Enne olümpiamänge ütles Farah, kelle Somaalias sündinud nimekaim Mo Farah võitis Londonis Suurbritannia lipu all kaks kuldmedalit, et medalid pole tema jaoks prioriteet: „Ma ei lähe sinna, et võita, vaid uhkuse pärast... Ma esindan oma lippu, oma maapinda ja sealset rahvast.“

Nii Farah kui Mohamed eitavad aga, et on palunud Suurbritannias asüüli.