Eile kell 21.00 lülitasid ilmselt mitmed Eesti spordisõbrad sisse televiisori, et vaadata enne Londoni olümpiamängude lõputseremoonia algust Eurospordi teiselt kanalilt üks huvitav jalgpallikohtumine.

Dormundi Borussia, mitmete jaoks juba ilmselt mängu favoriit, alustas kohtumist halvasti. Puudus Dortmundile omane agressiivsus nii kaitses kui ründes. Samas Bayerni algus oli üllatavalt hea. Esimest väravat ei tulnudki oodata kaua. Franck Ribery andis kuuendal minutil jala välisküljega fenomenaalse söödu kaitsjate eest läbi Mario Mandžukićile, kes palli kahe puutega väravasse lõi. Horvaat liitus klubiga muideks alles peale suvist EM-i, aga Bundesligaga on ta tuttav juba viimased kaks hooaega, kui mängis Wolfsburgis. Eilses mängus kuulus ta algkoosseisu, kuna põhiründaja Mario Gomez on vigastatud.

Ka teine värav tuli mängu esimesel veerandtunnil. Dortmund kaotas keskväljal palli ja Bayern nõelas vasturünnakuga. Pall jõudis Arjen Robbenile, kes väravavahiga üks-ühele sai minna, aga palli posti lõi. Tagasipõrkunud pallini jõudis esimesena Thomas Müller ja tema enam ei eksinud.

Peale teist väravat rahunes mäng ja poolajale mindi Bayerni kaheväravalises eduseisus.

Teisel poolajal oli võimalik näha taas seda Dortmundi, kes kaks viimast aastat Saksamaa klubijalgpalli on valitsenud. 64. minutil tulid vahetusest sisse Mario Götze ja Ivan Perisic. Nende abiga hakkas valitsev meister kiirete söötudega harutatama Bayerni kaitset lahti, kuid väravani esialgu ei jõutud. Ka Shinji Kagawa asemele palgatud Marco Reus luhtas mitu head võimalust. Ent meeskond jätkas üritamist ja 75. minutil keris Robert Lewandowski löök kaunilt Manuel Neuerist mööda. Dortmund jätkas teise poolaja domineerimist ka peale väravat, aga tabamuseni uuesti ei jõutud, kuigi kohati tahtis väljaku äärelt mängu sekkuda ja omasid abistama tulla ka Dortmundi uskumatu eduni tüürinud Jürgen Klopp.

Seega võitis kohtumise kodus mänginud Bayern 2:1. Superkarika tiitlist olulisemgi oli ilmselt meeskonnale see, et üle pika aja võideti taas omavaheline mäng Dortmundi vastu. Viimased viis korda oli ametlikes kohtumistes jäänud peale Borussia meeskond.

Mängu väravad