Turniiri võitis kõrget taset ja head kokkumängu näidanud Leedu võistkond, kes finaalis sai jagu Tšehhi esindusmeeskonnast. Kolmandaks jäi Serbia tiim.

Vabaduse väljakul peetud tänavakorvpalliturniir on FIBA 3on3 maailmaturnee osavõistlus, mille võitja sai pääsme septembris Madridis toimuvale etapile.

Lisaks 11 riigi esindusvõistkondadega peetud "Tallinn Open" turniirile peeti Vabaduse väljakul ka Eesti meistrivõistluste finaalid ning selgus naiste esindusvõistkond augustis Ateenas toimuvatele 3on3
maailmameistrivõistlustele, kus Eesti eest asuvad võistlustulle Pirgit Püü, Gerly Kostla, Kerdu Arbet-Lenear ja Annika Köster.

"Selleks, et peagi olümpiamängude programmi kuuluvas tänavakorvpallis oleks Eestil tulevikus välja panna rahvusvahelisel tasemel konkurentsivõimelisi tugevaid meeskondi vajab ala üha enam nii era- kui ka avaliku sektori toetust. Juba olemasoleva potensiaali tõestuseks on Eesti tänavakorvpallurite saavutatud kõrged kohad tippturniiridel Moskva Open (II koht 2010) ja kuni 18-aastaste noorte IV koht eelmisel aastal Riminis peetud MM-il", hindas olukorda tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste
korraldaja Anto Liivat.

Sprite tänavakorvpalli mängiti sel suvel 7 etappi, enne Tallinnat toimusid turniirid ka Raplas, Pärnus, Otepääl, Rakveres ja Tartus.