Pronksimäng lõppes seaduspäraselt – MM-i kolmas Jaapan alistas Lõuna-Korea naiskonna 3:0 (22, 24, 21) ja tunneb rõõmu metallipuuduse leevendamisest, viimati õnnestus medalile (pronksist) tulla 1984. aastal Los Angeleses. Jaapani naiskond domineeris maailmas eredalt 1960-70. aastatel, andes võrkpallile paljudeks aastateks hoopis uue näo.

Finaalkohtumist alagrupiturniiri võitnud (Brasiiliaga 3:1) ja seitsme mängu peale vaid kaks geimi loovutanud USA vastu alustas Brasiilia naiskond küll väga halvaendeliselt, numbritega 11:25. Sageli ei mõju suureskoorilised geimivõidud ülekaalukalt alustanule hästi, nii seekordki. USA takerdus juba teises geimi (17:25) alguses, ei taastunud kolmandas (20:25) ega saanud enam jalgu alla neljandas (17:25).

USA-le oli see kolmas olümpiahõbe, Brasiiliale kahe pronksi kõrval teine kuld. Luhtus jänkinaiskonna peatreeneri Hugh McCutcheoni lootus tõusta väheste hulka, kes on võitnud olümpiakulla nii meeste kui naistega – Pekingis 2008 aitas ta võitjaks USA meeskonna.

Brasiilia naiskonna sidemängija Fernanda Ferreira iseloomustas (fivb.org) mängu järgmiselt: „Esimeses geimis kiirustasime liialt, soovides haarata kuld nii vähese ajaga kui võimalik. Siis rahunesime ja näitasime, mida teha suudame.“
Tema naiskonnakaaslane Fabiana Oliveira tõi välja uue aspekti: „Oleme come-back-naiskond, meil polnud raske uuesti minema saada. Me ei paanitsenud, teadsime, et naaseme mängu ja tegimegi seda.“ Oma parima mängu sel olümpial tegi 18 punkti toonud kaunitar Jacqueline Carvalho, Brasiilia olümpiameeskonna liidri Murilo Endresi abikaasa.

Kogu olümpiaturniiri parimaks mängijaks (MVP) hinnati korealanna Kim Yeon-Koung, ta oli ka suurim punktitooja. Teised auhinnasaajad: Destinee Hooker, USA (rünnak), Fabiana Claudinho, Brasiilia (blokk), Sheila Castro, Brasiilia (serv), Jevgenija Startseva, Venemaa (sidemäng), Fernanda Rodrigues, Brasiilia (vastuvõtt), Brenda Castillo, Dominikaan (libero).

Täna kell 15 alustavad finaalmängu Venemaa ja Brasiilia mehed.