Alles see oli, kui meediasse lekitatud raportist ilmnes, et brasiillaste olümpiarajatistest ja infrastruktuurist on valmis vaid 5 %. Üldiselt rääkis ka ajakirjanikele näidatud promovideo sellest, kuidas Rios pole veel mitte midagi valmis. Eri rajoonidest videosse kaasatud lapsed rääkisid tühjadel tühermaadel ja rohuväljadel, kui vinged kompleksid seal kõrguma hakkavad, hoides käes vaid pilte tulevastest olümpiaareenidest. Ei ühtegi kaadrit juba valmis olevast olümpiarajatisest. Ainus, mis videos näidatust valmis oli, oli linna sümbol - Corcovado mäel seisev 30-meetrine Kristuse kuju.

Presentatsiooni järel pühendati 30 minutit ajakirjanike küsimuste jaoks. "Kuidas kavatsete tribüünidel kõik kohad täita?", "Kuidas lahendate transpordiprobleemid?", "Mida olete Londoni olümpia korraldajatelt õppinud" ja nii edasi. Vastused kõlasid umbes sellised: "Meil on mõned ideed", "Transpordiprobleemidega tegeletakse" ning "Londoni olümpia korraldajad on olnud väga lahked meiega kõiksugust informatsiooni jagama".

Huvitava aspektina jäi kõrva taha, et brasiillased on mõned inimesed Londoni olümpia korralduskomiteest juba enda alluvusse värvanud ning neile Rio de Janeiros elamise broneerinud. Kohe kui Londoni mängud läbi, kolitakse helgemad pead Brasiiliasse uusi mänge ette valmistama.

Palju boleemikat tekitas kergejõustikuvõstlusi võõrustama hakkav João Havelange'i nimeline staadion, mis on nimetatud endise Rahvusvahelise Jalgpallilidu FIFA presidendi järgi, kes hiljuti korrumptsiooniskandaali kisti. Briti ajakirjanikud muretsesid, kas selle mehe nimeline olümpiaareen mitte Rio mängude mainele negatiivselt ei mõju. Korraldajad arvavad, et ei mõju.

Nii palju siis Rio de Janeirost. Praegu aga nautigem viimaseid hetki käimasolevast olümpiast!