USA naiskonna peatreener Hugh McCutcheon võib homme välja teenida koha maailma võrkpallikuulsuste hallis Holyoke`i linnakeses võrkpalli sünnimaal USA-s. Kui jänkinaiskond homme võidab, saab temast üks väheseid treenereid maailmas, kes on saavutanud olümpiakulla nii naiste kui meestega. Eelmistel mängudel aitas McCutcheon peatreenerina esikohale USA meeskonna, kirjutab Volley.ee.

Muuseas, McCutcheon on pärit Uus-Meremaalt, võrkpalli koha pealt peaaegu asustamata saarelt. Kuid tal on kuulus nõunik, abitreenerina istub tema kõrval maailma võrkpalli ajalukku juba kantud Karch Kiraly (52) – ainuke võrkpallur maailmas, kes on tulnud olümpiavõitjaks nii saalis kui rannas, klassikalises võrkpallis kaks korda: 1984 ja 1988, rannas 1996. Niisiis võib Ungari juurtega Kiraly homme kaela saada kolmanda saalivõrkpalli olümpiakulla.

Eilses poolfinaalis võitis USA naiskond Lõuna-Korea 3:0 (20, 22, 22) ja Brasiilia Jaapani 3:0 (18, 15, 18). Pealtvaatajaid oli taas ligi 15 000. Aasia naiskonnad selgitavad homme pronksmedali saaja.

Täna kell 17 näitab ETV2 meeste poolfinaalkohtumist Venemaa ja Bulgaaria vahel, 21.30 ootab meid eeldatavasti sama põnev mäng Itaalia ja Brasiilia vahel.

Venelased ja itaallased on mänginud tõusvas joones, kuid sedasama tuleks väita Bulgaaria ja Brasiilia kohta. Bulgaarlased on kohtunud venelastega varasematel olümpiamängudel kaheksa korda ja iga kord kaotanud, aga Maailmaliigas said mullu ühe võidu.

Oma kauaaegse liidri Matej Kaziyski loobumise (ajendiks sisetülid Bulgaaria võrkpallis) järel on bulgaarlased üle läinud meeskondlikumale mängule, trumbiks tugev füüsis, rünnak ja blokk. Oma maa meeskonna mängu saabus vaatama Bulgaaria president Rosen Plevneliev. Üllatavalt edukalt ameti üle võtnud uus peatreener Nayden Naydenov ütles (vahendas fivb.org): „Meie president on siin, kuid tunneme, et meiega on terve riik.“

Venemaa meeskond näib üle saavat vigastuste tormilaine vintsutustest (vahepeal kannatas valu ja mängupausi all enam kui pool koondisest), aga rääkida stabiilsuse saavutamisest oleks vist natuke ennatlik. Täna nii, homme naa. Nagu favoriidina Londonisse sõitnud Poola meeskonna peatreener Andrea Anastasi pärast kaotust Venemaale veerandfinaalis ütles: „Neil tuli seekord kõik välja, meil eimidagi.“

Sama võib varitseda nelikust keda tahes, ka Brasiiliat. Ajalugu tahab öelda justkui midagi muud – Brasiilia OM-vahekord Itaaliaga on seitse-null! Mis ei anna praegu küll mingit eelist. Seda huvitavam on.