"Ma olen väga õnnelik. Nägin, kuidas Gerd pärast Malachowski ja Alekna heiteid õhku hüppas ja tean, et ta mõtleb samamoodi. Kui inimesed vahel ütlevad, et kaotatakse kuld või võidetakse pronks, siis meie võitsime täna pronksi," rääkis Hafsteinsson ajakirjanikele.

"Ta pole kunagi varem tiitlivõistlusel hooaja paremat tulemust näidanud. Olin üllatunud, et ta kuldmedalile nii lähedale jõudis. Arvan, et peaksime olema tema üle väga uhked. Kogu Eesti jaoks on see suur saavutus."

Hafsteinssoni sõnul uskus ta enne võistlust isegi Kanteri võitu. "Vaevalt väga paljud temalt võitu ootasid, aga ma teadsin, et ta on selleks võimeline. Loomulikult me omavahel sellest kordagi ei rääkinud. Täiusliku tehnika korral oleks ta seda suutnud, aga kõik ei tulnud päris nii hästi välja, kui me tahtsime," lausus islandlane.

"Pärast neljandat katset, kui ta oli veel viiendal kohal, rääkisime veel ühe väikse tehnilise detaili üle. Heide ei tulnud perfektne, aga piisavalt hea, et pronksi tagada."

Hafsteinsson tunnistas, et poleks pikalt juhtinud Ehsan Hadadi võidu üle nii palju rõõmustanud kui praegu Robert Hartingu üle. "Mitte, et mul midagi tema vastu oleks, aga arvan, et Harting vääris kulda rohkem. Täpselt nagu Gerd oli 2008. aastal terve hooaeg parim, oli tänavu ka Harting. Ning parim peabki olümpiavõitjaks tulema. Praegu oli tema jaoks parim aeg olümpiatiitel võita," ütles Hafsteinsson.

Kanteriga koostöö jätkamise kohta lausus islandlane järgmist: "Me pole sellest veel rääkinud. Oleme koostööd teinud juba 12 aastat. Mõistan, kui ta tahab vaheldust või üksinda edasi treenida. Pole minu asi kellegagi lahku lüüa, küll aga võidakse vajadusel mind tiimist välja visata. Olen öelnud, et kui Gerd tahab, toetan teda kuni karjääri lõpuni."