Kvalifikatsioonis võimsate karjatuste saatel viimasel katsel finaalikoha taganud Okoye tagas endale aasta tagasi suurepärase õppeedukusega koha Oxfordi ülikoolis, ent ta lükkas sinnamineku esialgu aastaks edasi.

"Ta ütles mulle, et pärast olümpiat otsustab, mida edasi teeb. Toetan teda 100 protsenti, mis iganes ta kavatseb," ütles vaid kaks aastat tagasi kettaheitetreeningutega alutanud noormehe ema Daisy teisipäevases ajalehes Evening Standard.

"Kui ta millelegi pühendub, siis täiega. Ta on väga sihikindel noormees. Loodetavasti täidab ta täna õhtul oma unistused."

Okoye eelmise kooli direktor Christopher Barnett rääkis lehele, et Okoye on erakordne talent. "Ta peab väga hoolikalt mõtlema, mida teeb. Ta oleks fantastiline lisajõud ükskõik millisele kõrgliiga rägbimeeskonnale, temast saaks fantastiline jurist või ta võiks asuda valmistuma Rio de Jaineiro olümpiamängudeks. Ta suudaks ka sel alal domineerida."

Kettaheitefinaal olümpiastaadionil algab Eesti aja järgi kell 21.45. Ligi tund aega varem alustab Delfi otseülekannet nii olümpiastaadionilt kui ka Londonis asuvast eestlaste pubist.