Iljuštšenko põrutas tõukejala kanda nädal tagasi treeningul. "Viimastel hüpetel põrutasin kanda. Põrutus ei ole siiski väga tugev, sest ma taipasin õigel ajal, et midagi on valesti ja lõpetasin treeningu. Aga tunda annab ikka. Pärast seda ei ole enam hüpata proovinud. Võistlustel võtame valuvaigisti sisse ja paneme teibi peale. Meeskond annab endast parima, et ma korda saaksin," rääkis Iljuštšenko.

Kannavigastusele lisaks haigestus Iljuštšenko kuus päeva tagasi angiini, mille ravimiseks võtab ta veel praegugi antibiootikume. "Ärkasin kuus päeva tagasi palavikuga ja selgus, et mul on esimest korda elus angiin. Siis mõtlesin, et kas üldse tulen olümpiale, aga otsustasin ikka, et kui ma ei proovi siin hüpata, siis ei anna ma seda endale kunagi andeks," ütles ta, lisades et pole ravimite tõttu just kõige paremas vormis.

"Kõik ravimid koormavad organismi. Angiin ei ole just kõige parem haigus. Tavaliselt antakse kehale kolm nädalat rahu ja pannakse voodirežiimile, sest see võib südamele ja liigestele liiga teha. Arst on mul siiski lubanud teha lühiajalisi liigutusi."

Neljapäeva hommikul Eesti aja järgi kell 11.30 algavas kvalifikatsioonis läheb Iljuštšenko püüdma edasipääsu. "Muidugi on edasipääs eesmärgiks. Teen kõik, et see ellu viia," lisas ta.