Leedu delegatsiooni juht Algirdas Raslanas pöördus sel põhjusel pühapäeval rahvusvahelise olümpiakomitee esindajate poole ning teatas võimalikest kahtlustest, et sportlast on diskrimineeritud, vahendab Leedu Delfi.

Skujytė oli seitsmevõistluses pärast avapäeva teisel kohal Suurbritanniat esindanud favoriidi Jessica Ennise järel. Reedel õhtul ootas Leedu seitsmevõistlejat pärast nelja raske ala läbimist aga ootamatu dopingukontroll.

Dopinguproovi andma kutsuti 37 sportlasest ainult Skujytė ja ta veetis seal mitu tundi, mistõttu õnnestus öösel magada vaid kaks tundi. Veel kord võeti Skujytėlt dopinguproov laupäeval pärast viimase ala läbimist.

„Ma rääkisin treenerite ja spetsialistidega – see on esimene kord, kui sportlast kontrollitakse pärast esimest päeva. Jah, kontrollida on võimalik ükskõik millisel ajal ööpäevas, aga nii... Võistluse ajal ja kedagi teist ei kontrollitud. Me väljendasime rahulolematust – las nad selgitavad mulle, millisest reeglite punktist nad lähtusid, kui nii tegutsesid,“ ütles Raslanas Leedu Delfile.

Skujytė sai seitsmevõistluses lõpuks viienda koha.