Tüli sai alguse neljapäeval, kui neljandat järjestikust olümpiakulda jahtiv briti legend Ben Ainslie pahandas kahe rivaali, liidrikohta hoidva taanlase Jonas Hogh-Christenseni ja hollandlase Pieter-Jan Postma peale - viimased väitsid, et Ainslie puudutas sõidu ajal märki, mis sundis Ainslie't karistuseks pöörde tegema. Ainslie ise eitas märgi puudutamist.

"Olen liiga kogenud, et kahe mehega vaidlema hakata. Võtsin karistuse vastu ja otsustasin iga hinnaga selle sõidu võita," rääkis Ainslie, kes võitiski etapi. Hiljem andis ta taanlasele ja hollandlasele teada, mida neist arvab, kasutades seejuures f- ja c-tähega algavaid neljatähelisi ebasündsaid väljendeid.

Duell jätkus "verisena" reedel, kui Ainslie võitis viimase sõidu ning suutis edukalt mängida Hogh-Christenseni närvidel - liidrikohal sõites jõllitas ta korduvalt enda taga liikuvale taanlasele otsa, kuni Postma närviliseks muutunud Hogh-Christensenist mööda pääses.

Tulemus tähendas, et kuigi Hogh-Christensen juhib veel kahe punktiga Ainslie' ees, saab neist kulla mees, kes pühapäevase medalisõidu teisest eespool lõpetab.