Jõulumäele oodatakse kõiki, kes suusasporti ka suvel meeles peavad: nii professionaalsed sportlased kui harrastajad, noored ja veteranid. Osalemissoovist on teiste seas teada andnud Eesti kahevõistluse koondis täies koosseisus, murdmaasuusakoondise liige Algo Kärp, 2010/2011 hooaja Eesti meister suusavahetusega sõidus Eeri Vahtra, juunioride koondise liige Andreas Veerpalu, noortekoondisesse kuuluv Anette Veerpalu. Eelnevatega konkureerib Eesti harrastajate paremik.

Maratonil sõidetakse rullsuuskadega 3,5 km pikkusel asfaltrajal, mis lookleb üle luiteharjade, pakkudes nii laskumisi kui tõuse. Kavas on 42 km maratonidistants ja poole lühem 21 km sõit. Sõidutehnika on vaba, eraldi arvestust peetakse klassikatehnikas suusatajatele.

Rullsuusamaratoni eesmärgiks on propageerida rullsuusatamist kui murdmaasuusatajate hooajaeelset treeningviisi ja eraldiseisvat spordiala ning pakkuda suvist võistlusvõimalust kõikidele murdmaasuusatamisega tegelejatele.

Varasematel aastatel on rullsuusamaratoni võitnud Indrek Tobreluts, Andrei Kukrus (Venemaa), Karel Tammjärv, Oleg Kovaljov. Nevene Rullsuusamaraton kuulub Rullsuusatamise Balti karikasarja.