Kohalikus meedias levis kumu, et Londonis telgib üks mees Sri Lankast, kes püüab sellega juhtida tähelepanu riigis toimuvale genotsiidile.

Uudisest tulenevalt otsis Delfi fotograaf Andres Putting täna üles umbes 400 meetri kaugusel olümpiapargist asuva näljastreikija.

"Väikeses telgis lebav kahe lapse isa, 32-aastane Gobi Sivanthan ei söö juba 11 päeva. Käepigistus on tal nõrk ja loid, silmad liiguvad aeglaselt. Kaalust on ta kaotanud viis kuni kuus kilo. Ta tunneb ennast nõrgana ja seepärast lesib telgis," kirjeldas Putting.

"Teda aitavad ja jälgivad kohalikud kiirabitöötajad. Kogu minu vestluse mehega filmis mind mingi kaameramees, kes hiljem ka mu andmed kirja pani," lisas Putting.

Vaata videost, mis on mehe sõnum!

Sivanthani sõnul on tema kodumaal aastaid kestnud kodusõda muutunud genotsiidiks ning rahvusvaheline üldsus peaks sellesse sekkuma.

Sri Lankast on Sivanthani sõnul lahkunud juba üle 150 000 inimese, tuhandeid on tapetud ja paljud kadunuks jäänud. "See riik tuleks sõjakuritegude eest kohtu alla anda", rõhutas näljastreigiga endale tähelepanu koguv mees.

Gobi Sivanthani viis nõudmist:
1. Sri Lanka tuleb riigina olümpiamängudelt eemaldada. Humaansusele rõhuval spordipeol ei ole kohta riigil, kus tapetakse tuhandeid ja paljud on sunnitud kodudest lahkuma.
2. ÜRO peab viivitamatult alustama rahvusvahelist uurimist inimsusevastaste kuritegude ja sõjakuritegude kohta Sri Lankas.
3. Rahvusvaheline üldsus peab peatama põlistamilite maa omastamise riigi poolt.
4. Vabastada kõik tamilid, kes on sattunud sõjavangi. 2009. aastast alates on rohkem kui 10 000 meest ja naist sattunud vangi seisusesse ning neil puudub igasugune Genfi konventsioonist tulenev sõjavangi staatusele ning õiguslik ja isegi meditsiinilne tugi.
5. Rahvusvaheline üldsus ei peaks tamili põgenikke oma riikidest välja saatma.

Tamilid on Sri Lankal elav riigita rahvas. Saarel valitseb religioosne ja lingvistiline konflikt, kus tamili vähemus vastandub sin­gali enamusele. 1980-ndatel palus Sri Lanka valitsus India käest tamilitega toime tulemiseks abi. Võitlevaks üksuseks oli terroristlik rühmitus Tamili Eelami Vabastustiigrid, kes on iseseisvumise nimel tegutsenud alates 1970-ndatest aastatest. 2009. aastal lõppes 25-aastane kodusõda valitsusvägede võiduga ja paljud tamilid otsivad pelgupaika.