Võistluste peakorraldaja, Eesti Taekwon-do Liidu sõnul on tegu 10'ndate juunioride ja 5'ndate seenioride Maailmameistrivõistlustega.

Prognoosi kohaselt võtab üritusest osa üle 1000 sportlase 60'st riigist (Koreast, Venemaalt, Jaapanist, USA'st, Kreekast jne). Maailmameistrivõistlused toimuvad nii individuaalselt kui ka meeskondlikult 5's distsipliinis (sparringus, kompleksharjutuses, purustamises, hüppetehnikas ja enesekaitses).

Spordisündmuse lõputseremoonia toimub 26. augustil Saku Suurhallis. Lõputseremoonia ajal viiakse läbi kõikide kaalukategooriate finaalturniirid ning selgitatakse välja maailma parimad sportlased Taekwon-do's.

"Taekwon-do 10'ndad juunioride ja 5'ndad seenioride maailmameistrivõistlused on sportlaste jaoks kõige olulisem mõõduvõtmine sellel aastal. Kokku saavad maailma parimad sportlased Taekwon-do's. Ma loodan, et osavõtjad naudivad üritust ning sportlastel on võimalus näidata oma oskusi ja tehnikat kogu maailmale, "sõnas Prof. & Dr. Chang Ung.

Eesti meeskonda kuulub 20 sportlast, kellest 15 on juuniorid ja 5 seeniorid. Paljud neist on tulnud eelmistel EM või MM võistlustel esimese kolme hulka ning seetõttu on Eesti medalilootused kõrged.

Eesti-poolse korraldustoimkonna juhi, Ilona Tsvetkova sõnul on mängude eesmärgiks võitluskunstide kui spordiala ja tervisliku eluviisi populariseerimine.

Tegu on kogupere üritusega. Lõputseremoonia jooksul toimub maailmakuulsa Valgevene tsirkusetrupi värvikas etteaste ning suurejooneline šõu koos tulevärgiga.