"Ma ise ei saa aru, miks ta ei tulnud. Noh, ta arvas, et mägedes oleks parem olnud... Ma tõesti inimese sisse ei näe ega oska arvata, aga üritama oleks ikka pidanud," rääkis Pikkuus teisipäeval Londoni hotellis, kus elab koos teiste Eesti Olümpiakomitee külalistega.

"Nagu täna selgus, et eestlased saavad ka eraldistarti sõita. Oleks kohal olnud, oleks võib-olla eraldistardis saanud," lisas Pikkuus. Tõsi, rattakoondise juhi Toivo Suvi sõnul pole viimane info siiski päris täpne – kui Austraalia ei pane eraldistardist loobunud Cadel Evansi asemele oma ratturit, vabaneks seal tõesti koht, aga seda tuleks alles eraldi taotleda.

Pikkuus kritiseeris intervjuus kergesti kukkuvaid profirattureid. "Nagu teistelegi olen öelnud: tänapäeva profid peaks ikka rattaga sõitma õppima! Siin ei ole mitte midagi teha - rattaga nad sõita ei oska. No esimeselt positsioonilt panna aedadesse... Issand jumal!"

Nii meeste kui ka naiste grupisõitu kohapeal vaatamas käinud omaaegne legend ütleb, et 36 aasta taguse olümpiaga võrreldes avaldab talle Londonis suurimat muljet mängude korraldus.

"See organisatsioon. See on ikkagi... Mina ei kujuta ette, kuidas seda kokku pannakse. See on ikka midagi metsikut. Kõik ära hajutada, et ei jookseks midagi omavahel kokku, et kõik toimiks – see on fantastiline!"