"Sõit oli päris hea. Liigume nii, nagu ise tahame. Tänase sõidu põhjal ei oskaks küll öelda, et midagi vajaks veel parandamist. Kui suudame sellist tehnilist taset hoida ja natuke jõudu juurde panna, ei näe ma põhjust, miks me ei peaks finaali jõudma," sõnas Taimsoo.

Eesti paatkond sai eelsõidus Venemaa järel teise koha, kaotades finišijoone esimesena ületanud venelastele vaid pool sekundit. Eesti selja taha jäid Prantsusmaa, USA ja Itaalia paatkonnad.

"Venemaa pani kohe stardis minema, nagu oligi oodata. Minu üks salasoove oli, et nad liiga kaugele ette ei pääseks. Meeskond toetas mind hästi. Saime kerge tõmbega hoo ülesse ja mineku kätte. Prantslased hakkasid teise külje pealt lõpus lähemale tulema, aga hoidsime nad eemale, polnud mingit küsimustki," kirjeldas Taimsoo sõidu käiku.

"Kui mingi hinde peaks endale andma, annaksin nelja. Üks parimaid sõite, mis me sel aastal teinud oleme. Oleme liikunud õiges suunas ning nüüd nopime nende treeningute vilju."

Kõikide eelsõitude peale kokku oli Eesti paatkonna aeg paremuselt kuues. Venemaa ette mahtusid tugevad Horvaatia ja Saksamaa paatkonnad. Neljas oli Poola, viies Suurbritannia (KÕIK EELSÕITUDE AJAD).

"Päevaaegade võrdluses me kõige paremad ei olnud. Kaotasime liidritele kolm sekundit. Peame oma sõidu teist poolt parandama ja teise 1000 meetri ka tugevalt sõitma," lisas Taimsoo.

"Täna õhtul puhkame. Homme teeme taastava treeningu, sõidame rahulikult ühtlasi otsi. Ülehomme teeme ilmselt tugevamaid lõike, et lihas erksamaks saada. 31.-l on tõenäoliselt jälle rahulikum päev ning esimesest jälle tööle. Ootan poolfinaali väga."

Poolfinaalsõidud peetakse kolmapäeval, 1. augustil.