Hõbemedal kuulus põnevas lõpuheitluses Kolumbia ratturile Rigoberto Uran Uran. Peagruppi ees sai pronksmedali kaela Alexander Kristoff (Norra).


Sõidu käik:

Kui sõidetud oli 183 kilomeetrit, püsis Rene Mandri peagrupis koos selliste ratturitega nagu Briti maanteesõidumeeskonda kuuluvad Chris Froome, Bradley Wiggins ja Mark Cavendish, samuti sõidab nendega koos austraallane Cadel Evans. Jooksikute grupis on 18 ratturit eesotsas belgalse Phil Gilbertiga.
Mandri kohaks oli 183. km järel grupis 75.

Phil Gilbert on üksi eest ära saanud 199,50 kilomeetril, ajaga 4:46,23, talle järgneb jälitajate grupp 43 sekundi kaugusel, sealhulgas britte pole. Britid on 1 minuti ja 22 sekundiga Gilbertist maas, endiselt peagrupis, kus on ka Mandri.

Kui sõita on 35 kilomeetrit on peagrupp jooksikutele pisut järgi võtnud ning on nüüd 1 minuti kaugusel, seal sõidavad ka britid ja Mandri. Ees sõidab 32 ratturit.

Sõita on  20 kilomeetrit, brittide suurlootus Mark Cavendish pedaalib koos Wigginsi ja Froome'iga endiselt peagrupis, liidrite grupist 50 sekundi kaugusel.

Liidrigrupis on esimeste seas muuhulgas hispaanlane Alejandro Valverde, kahekordne MM-i hõbe ja 2009. aasta Vuelta võitja. 

Liidergrupp püsib endiselt koos, sõita on umbes 10 minutit. Toimus kukkumine liidergrupis, rajalt sõitis välja Fabian Cancellara otse rajapiirdesse! Kui sõita oli 15 km, see muudab sõitu viimastel kilomeetritel.

Valus! Liidergrupis nüüd viis-kuus meest vähem, kes Cancellarale otsa kukkusid, Cancellara üritab taas järgi jõuda, katsub valutavat külge. 

Liidergrupis siiski 31 meest, Cancellara nende sabas. Kuid Cancellara katkestab sõidu, ta käsi on verine, ta sõidab saateauto juurde.

Liidergrupis on Vincenzo Nibali, itaallane, kes Touril sai just kolmanda koha ja belglane Tom Boonen, kes üritab ette rebida.

Kuid peagrupp üritab samuti, eesotsas brittidega, vahet vähendada.

Liidergrupist murdsid end viimastel kilomeetritel lahti Kolumbia rattur Rigoberto Uran ja Kasahstani rattur Aleksandr Vinokurov. Nemad kahekesi on ees! Ülejäänud grupp nende sabas.