"Sellel aastal pole mul õnnestunud 100 m liblikas alla minuti ujuda ning seda arvestades mu tänane aeg väga halb ei olnud. Aga viimane tõmme jäi ikka seinast väga kaugele," nentis Aljand ise, kelle põhiala on 50 m vabaujumine, mis on olümpial kavas reedel, 3. augustil. "See oli mulle selline lahtiujumise võimalus, nii et pole mõtet seda väga negatiivselt võtta, pigem keskendun järgmisele alale."

Aljandi sõnul on stardi õnnestumine tema puhul väga tähtis. "Pean julgelt pihta hakkama, sest kuna ma olen ikka puhas sprinter, siis ma väsin lõpuks ära ja lõpp vajub ära. Seega pean alati kiirelt pihta hakkama."

Olümpiale eelnes Aljandil mäestikulaager, sellest on veel väike väsimus kehas. Järgmise nädala jooksul enne 50 m vabadistantsi starti reedel loodab ta kergemalt treenida. "Pean treeneriga arutama, aga loodan, et võtame natuke kergemalt. Mäestikus tegime päris rasket trenni. Lisaks oli mul enne maikuist EM-i kannaga probleeme, pidin siis päris palju kergemalt võtma. Aga nüüd on kand parem."

Olümpia uue veekeskuse basseiniga jäi Aljand igati rahule. "Vesi tundub kiire. Minu jaoks võib-olla õige natuke külm, aga ma ei taha selle üle viriseda, sest see kindlasti mind aeglasemaks ei tee."