"Meid hirmutati väga külmade sügisilmadega, mis on aga äkitselt pöördunud hullumeelseks Kesk-Aasia kuumuseks. Konditsioneeri ei ole. Oleme hädas temperatuurivahetusega, mis väljendub higipullidega otsa ees ning ka kõhu ja selja peal," kõneles ujujate nimel ujumiskoondise peatreener Riho Aljand.

"Loodame, et kahe päeva jooksul see probleem laheneb. Lubati, et õhutemperatuur langeb 20 peale. Probleem oleks suur, kui ilmateade lubaks terveks järgmiseks nädalaks kuuma ilma. Vähest aega ebamugavates kliimaoludes viibides tuleb see lihtsalt üle elada, aga kui pikemaks läheb, ei jõua sellele kaua vastu võidelda."

Eriti karmi üleelamise osaliseks said ujujad eile olümpiakülla saabudes ilma konditsioneerita bussis. "Istusime ilma konditsioneerita 32-kohalises bussis, mis oli inimesi nii paksult täis, et ei saanud isegi oma põlvi kahe istme vahele panna. Kui see läbi sai, oli küll selline tunne, et lähks külma duši alla. Sportlastel on vähemalt see võimalus, et külma basseini hüpates tunned iseenesest, kuidas ihu läheb oma koha peale tagasi," ütles Riho Aljand.

Triinu sõnul tuleb väljas käies ettevaatlik olla, et tuul higisest kehast läbi ei tõmbaks ja haigeks ei teeks. "Väljas käies peab ennast ikka hoidma. Jakki peab kaasas kandma, sest tuul võib higisena kuhugi külma kohta minnes läbi tõmmata. Ega kerge ei ole. Loodan, et startide ajaks läheb ilm natuke jahedamaks ning olemine kergemaks," sõnas ta.

Liivamägi lisas: "Kui on veidike soojem ilm, siis on tunda, et nii sööklas kui toas on tunduvalt palavam. Aga mis teha."

Mõlemad Eesti ujujad teevad oma avastardi laupäeval - Triin võtab osa 100 meetri liblikujumisest ja Martin 100 meetri rinnuliujumisest. Martini teine ala, 200 meetri kompleksujumine on kavas 1. augustil. Triinu põhiala, 50 meetri vabaltujumine peetakse 3. augustil.