Eestis läbiviidavate võistluste korraldustaset jälgima tulnud ja ise Kongutal kaasavõistelnud Saksa koondise liige Stephan Balzert ütles hämmeldunult: ”ma olen meie koondise liikmena kaasa teinud viimased neli MM-i. Eelmisel aastal Itaalias lasksin ma tabamuste poolest 27. tulemuse, mis andis mulle alles 62. koha. On selge, et Eesti võistluste keerukustase ületab enamuse Euroopa suurvõistluste taset ja Eestist võib tulevikus üllatajaid tulla. Korralduslikult laitmatu ja tehniliselt raske võistlus sundis mind tegelikult kogu jõudu kokku võtma, et teie võistluste esikolmikusse pääseda.”
Suruõhupüsside kategoorias võitis 124 tabamusega 150-st Romi Agar Tallinna klubist, edestades teiseks tulnud sakslast, Stephan Balzert, võimsa 9 tabamusega ja kolmandaks tulnud klubikaaslast, Aron Jalakas, juba tervelt 21 tabamusega.

Vedrupüsside kategoorias võitis 97 tabamusega Heli Jalakas Tallinna klubist, kes suutis oma paremust tõestada alles ümberlaskmise teise katsel samuti 97 tabamust saanud Tartu klubi liikme Meelis Kurvits ees. Kolmandaks tuli 88 tabamusega Ülo Lesta Tartu klubist.
“Märkide keskmine kaugus oli meil veidi üle 38 m ja tabamisala keskmine suurus alla 35 mm. Nii äikese eelses tuules kui lõõskavas päikeses tuli kõikidel laskuritel igal positsioonil 2 märki maastikul leida ja need 3 minuti jooksul tabada,” ütles Eesti Rahvusliku Field Target Assotsiatsiooni president Kaidu Jalakas, kelle sõnul nende võistluste põhirõhk oli just tuule korrektsioonide õppimisele pandud. “Vedrupüssilaskurite poolt saavutatud tulemuste põhjal on mul põhjust uskuda, et Norras kuulub Eesti tiim medalipretendentide hulka,” muheles Jalakas. 

Lahkudes ütles Stephan Balzert, et Euroopas tuntakse vajadust uue laskmisala järele, sest Morsko Poolas on oma tõmbe kaotanud ja Saksa relvaseaduse nõuded on enamuste riikide laskuritele vastuvõetamatud. ”Usun, et peale minu raportit, kasvab huvi Eesti vastu oluliselt. Teil on ju Konguta, Jõulumäe ja Kubija ning kõigile hästi sobiv relvaseadus,” selgitas Balzert.
Field-target on spordiala, kus looduses võisteldakse õhupüssidest laskmises siluettmärkide pihta, mis on laskurist 8 kuni 50 meetri kaugusel ja kus tabada tuleb märgis olevat 15, 25 või 40 mm suurust ava. Tänaseks on spordiala sidunud endaga kümneid tuhandeid laskureid üle terve maailma ning maailmaorganisatsiooniga WFTF on liitunud 30 riiki. Eesti on WFTFi liige alates 2010. aastast. Rahvusvahelistel suurvõistlustel võisteldakse kahes klassis: suruõhupüssid (PCP) ning vedrupüssid (Springer) õhupüssidega kaliibris 4.5 mm, mille võimsus on kuni 16,3 J.