"Nagu tavaks on saanud: kui enne tiitlivõistlust lubadusi ette kandma hakkan, siis reaalselt tuleb välja ainult Harju keskmine," tõdeb USAs õppiv ja harjutav Niit, kes viimastel hooaegadel on talvel ja kevadel hulgi Eesti rekordeid purustanud, kuid suvisteks tiitlivõistlusteks pole tippvormi säilitada suutnud, kirjutab Õhtuleht.

"Ma usun, et selle taga on kindlasti ka kehv vorm ja pikk hooaeg, aga peamine on ikkagi enese leidmine suurvõistluse tulede valgel," arutles 2006. aastal juunioride maailmameistriks kroonitud saarlane, kes tänavu Soomes toimunud tavapärasest nõrgema tasemega EMil jõudis täiskasvanute tiitlivõistlusel esimest korda eeljooksust edasi.

Kui pärast Viljandi Kuldliiga etappi tundis 24-aastane Niit, et teravust jätkub, kuid kiiruslikku vastupidavust mitte ja mõtles senisest põhialast, 200 m jooksust, olümpial loobuda, siis nüüd on ta teist meelt: "Olen teinud korralikke kiiruse trenne ja ka jõusaali, mis muidu suvel ettevalmistusest puudus."

Samas ei usu Niit, et suudab olümpial oma tippkiirust näidata: "Kas nüüd kolme nädalaga on võimalik end tippvormi viia? Väheusutav."