"Täiesti kahju on, et ei saa seekord olümpiale minna. Ma ei teagi, kas mul enam see võimalus avaneb. Hetkel ma tahaksin ainult seda, et mu jalad oleksid terved ja saaksin ilma valuta tennist mängida,“ sõnas Kaia Kanepi oma kodulehekülje vahendusel.

Eesti esinumbri kandade paranemine ei ole kulgenud soovitud kiirusega ning ta ei saa veel täie koormusega treeninguid alustada. Kanepi raviarsti dr Madis Rahu hinnangul võib hetkel koormuse lisamine kaasa tuua kokkuvõttes veelgi pikema võistluspausi.

Kanepi kandade tundlikkus sai alguse sel kevadel Estorili turniiril. Pärast edukat esinemist Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel võttis eestlanna vigastuspausi, lootusega olümpiamängudeks mänguvorm taastada.

Kaia edasine võistlusgraafik ei ole veel selge ning täpsem tennisekarussellile naasmise aeg sõltub täiendavate uuringute tulemustest, mis viiakse läbi lähinädalatel.

Kanepi on seni Eestit esindanud 2008. aasta Pekingi ning 2004. aasta Ateena olümpiamängudel. Ka Londoni olümpiamängudele oli ta pääsme lunastanud.

Londoni olümpiamängude tenniseturniir algab 28 juulil.