"Matš toimub Inglismaal West Hamis Upton Parkil. Kummaliseks teeb kohtumise see, et kummalgi Briti poksijal ei ole Suurbritannia profipoksi assotsiatsiooni litsentsi (BBBoC). Nimelt peale Vitali Klitško - Derek Chisora matši toimunud kähmlust Haye ja Chisora vahel jäi Chisora litsentsist ilma. Hayel puudub litsents, kuna ta pärast kaotust Vladimir Klitškole ameti maha pani. Mõlemad mehed võistlevad nüüd Luxemburgi litsentsiga. Matši võitja ei ole mitte ainult superraskekaalu "mölalõugade kuningas", vaid panusena ka WBA ja WBO International Heavyweight (Rahvusvahelise Raskekaalu - toim.) tiitel," kommenteeris Delfile Eesti poksikoondise peatreener Ervin Kade.

"Mõlema mehe mänedzerid pidid pikalt BBB-ga kätt väänama, et matš toimuda saaks. Juristide abiga tehti siiski selgeks, et rahvusvahelise õiguse alusel BBB matši ära keelata ei tohi. Eks raha mängib siin ka rolli, sest huvi matši vastu on poksiringkondades äärmisel suur. Enamus ootab, et Haye "paha poiss" Chisorat võidab," lisas Kade.

"Matš on planeeritud 12-raundiliseks ning on tõenäoline, et nii pikalt see ka kestab. Chisora ei ole küll Haye tasemel poksija, kuid ta on Klitško ja Robert Heleniusega lõpuni väärikalt vastu pidanud. Selgeks soosikuks peavad profipoksieksperdid siiski Hayed, sest ta on liikuvam, mitmekülgsem ja osavam poksija. Kindlasti on selles matšis mängus ka palju tahet ning mõlemad ihaldavad võita enne lõpukella. Kuuldavasti on Haye selleks matšiks valmistudes sparrinud poole rohkem kui tavaliselt. Väike eelis tal kindlasti on, sest kiiruse ning liikuvuse pärast ei ole Chisoral nii kerge pooldistantsile pürgida. Ohtlikud on ka Haye uppercutid, sest nagu teada, on pikemat kasvu poksijad ainult käele haiget teinud vastu Chisora ninasarviku laadset tugevat pead lüües."

"Matšieelsel pressikonverentsil oli intsidentide vältimiseks meeste vahele üles seatud metallaed. Ega asi sõnasõjast kaugemale ei olegi jõudnud ning esimesed löögid riiukukkede vahel vahetatakse laupäeval poksiringis, sest ka ametlik kaalumine möödus ilma tõuklemiseta."

Matš algab täna Eesti aja järgi kell 23.00.