Vahtra loodab, et saab koondise kokku panna kõige tugevamatest. Rõõmuga reageerisid peatreeneri kutsele Prantsusmaal mängivad kaksikõed Natalja ja Polina Bratuhhina, positiivselt on häälestatud teisedki. "Kõiki kõvemaid me kohe siiski näha ei saa, sest klubihooajaks hakatakse valmistuma suvel. See puudutab ka USA-s õppivaid eestlannasid, seal algab hooaeg juba augustis."

„Esialgu võtame kokku noorendatud koosseisu, kõiki paremaid tahaks näha detsembris, jõulude ja uue aasta vahel, kui algavad MM-i valikmängud,“ sõnas Vahtra. Pole välistatud, et koondisega liitub taas Katre Laanes, uue sajandi Eesti väljapaistvamaid mängijaid, tänavuste Soome meistrivõistluste pronks.

Juuli keskpaiku pole veel selge, kes, kus ja millal midagi teeb, aga lähinädalatel pilt ilmestub. Soomlased on jätkuvalt huvitatud Eesti võrkpallurite kaasalöömisest põhjanaabrite tippliigas, kuid võib minna nii, et kutse saab ainult Viljandi naiskond, eelmise hooaja viies. Paremusrea tagumiste hulka jäänud Viimsi naiskond ei pruugi osavõtukutset saada, kuna harjulannadelt oodati kõrgemat konkurentsivõimet. Kohtumistest Soome tugevamate klubidega on huvitunud ka Pärnu Võrkpalliklubi naiskond.

Juunis taas koondnaiskonna peatreeneriks valitud Peeter Vahtra jätkab põhikohaga tööd Audentese Spordigümnaasiumi neidude võrkpallitreenerina. Möödunud klubihooajal aitas ta Eesti meistriks Viljandi Metalli naiskonna, kirjutab Volley.ee.