Eestis Sõmerpalu motokrossiks valmistuv Honda World Motocross meeskonna sõitja Jevgeni Bobrõšev on valmis kolmapäeval asuma võistlema Sõmerpalus, kus superfinaali võitja saab oma nime Väino Leoki rändkarikale. Rändkarika esimene võitja oli Tanel Leok, järgneval kahel aastal võitis rändkarika mitmekordne maailmameister Antonio Cairoli ja eelmisel aastal Jevgeni Bobrõšev.

2012. aastal MM-sarjas sõitvad mehed stardivad Inter klassides, kus lisaks MM-sarja meestele on ruumi ka Euroopa meistrisarjas sõitnutele ning Eesti ja Läti meistrisarja hetke TOP 6 sõitjatele klassides MX1 ja MX2. Kokku on Sõmerpalus stardis 10 sõitjat, kes olid stardis eelmisel nädalavahetusel Rootsis sõidetud motokrossi MM-etapil.

MX1 Inter klassis on oodata väga tihedat konkurentsi, Tanel Leok (Rockstar Energy Suzuki) ja Jevgeni Bobrõšev (Honda World Motocross Team) said juba mainitud, mehed on MM-sarjas kohtadel 9 ja 13. MM-sarja meestest on Sõmerpalus stardis itaallane Davide Guarneri (KTM Silver Action), kes hetkel MM-sarjas 16. kohal. Gert Krestinovil (Route 77 MVR-D Honda) on tänavu samuti MM-sarja punktid olemas, Briti sarjas on ta hetkel neljas, samuti on stardis lätlane Augusts Justs. Kindlasti ei saa mainimata jätta enduuro MM-sarjas kolmandal kohal olevat Aigar Leokit (TM Factory Racing), kellel tänavu ka üks Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapivõit klassis MX1 taskus. Lisaks eelpool nimetatud sõitjatele on MX1 Inter klassis stardis Eesti, Läti ja Leedu meistrisarjade hetke parimad.

MX2 Inter klassis on seis samuti põnev, MM-sarja hõngu toovad sellesse klassi mitmed sõitjad. Tridens Eesti motokrossi meistrisarja liider ja samuti MM-sarja punktidega Priit Rätsep (KTM; Diga Racing) on valmis konkurentidele MM-sarjas väärt lahingut andma. Läti MM-sarja meestest on kohal Roberts Justs ja Davis Ivanovs. Terve meeskonnaga tuleb kohale Stabilo Progrip MX team koosseisus Brian Boggers Belgiast, Vsevod Brõlakov Venemaalt ja Axel Van Der Sande Hollandist. Samuti on ka selles klassis esindatud hetke Tridens Eesti meistrivõistluste TOP 6 ja mitmeid teisi kiireid väliskülalisi.

Kes aga saab oma nime Väino Leoki rändkarikale, see selgub superfinaalis, mis sõidetakse orienteeruvalt kell 20.45. Superfinaali, mille pikkuseks 15 minutit pluss üks ring, pääsevad MX2 Inter masinaklassi 4 esimest ja MX1 Inter masinaklassi 6 esimest.
Lisaks nendele kahele klassile on Sõmerpalu motokrossil stardis veel 85 cc, Mini MX, Women MX, Open, Open Hobby ning iga korraga aina rohkem populaarsust koguv ja kõneainet pakkuv Säärude start, mis toimub enne superfinaali.

Uue klassina on tänavu kavas Retro klass, kus omaaegste õhkjahtusega terasratsudega saab näha sõitmas nii 25-kordset Eesti meistrit Mart Mägarit, sotsialismimaade meistrit Aadu Sikku ning kolmekordset N-Liidu meistrit Andres Krestinovit ja palju teisi. Kui kõik läheb nii nagu plaanitud, siis on Retro klassis stardis ka Tanel Leok, kelle kasutada on 1984. aasta Suzuki. Kindlasti saab publik aimu kuidas krossi sõideti siis, kui Sõmerpalu motokross alguse sai. Kuna Retro klassis on starti tulemas ka noori mehi, siis peetakse seal arvestust nii alla 50-aastastele sõitjatele kui üle 50-aastastele sõitjatele. Retro, Open Hobby, Mini MX ja Women klassis sõidavad Sõmerpalus kergemal rajal.

11. juulil sõidetava Sõmerpalu motokrossi esimene võistlusstart on kell 17.00. Sissepääs Sõmerpalu motokrossile maksab nii publikule kui sõitjatele 10 eurot ja kõik piletid osalevad loosimisel, kus peaauhinnaks on Husqvarna murutraktor. Eelmüügi pilet Piletilevist maksab 20 € ja sisaldab lisaks sissepääsule ka isiklikku istekohta tribüünil. Allameetrimehed pääsevad sisse tasuta.