Päev algas väga keerulistes tingimustes, kui treeningute ajal sadas paduvihma, mis muutis raja mudaseks, kuid selginenud taevas, päike ja tuul kuivatasid raja kiirelt ja päeva jooksul vajas see mõne koha pealt juba kastmist. MX1 klassis oli stardis motokrossi MM-sarjas hetkel üheksandal kohal olev Tanel Leok (Rockstar Energy Suzuki), kes juba kvalifikatsioonis näitas head kiirust. Ka võistlussõitudes polnud Leokile vastast ja nii võitis ta kindlalt etapi MX1 arvestuses. Teisele kohale etapi kokkuvõttes tuli Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing), kes avasõidus peale tagasihoidlikku starti oli kolmas ja teises sõidus Leoki järel teine. Kolmas koht etapil kuulus Indrek Mägile (Kawasaki, Saku MK), kes sõitudes oli teine ja kolmas.

MX2 klassis oli konkurents väga tihe, kui kolm meest lõpetasid võrdsete punktidega. Määravaks sai teise sõidu tulemus, mille võitis Priit Rätsep (KTM, KTM Racing Team), kuid tema oli kokkuvõttes alles neljas, kuna pärast kahte kukkumist lõpetas ta avasõidu MX2 klassi seitsmendana. Etapivõidu sai Andre Park (Honda, RedMoto Honda Racing), kes oli sõitudes neljas ja teine, teine koht kuulus Rannar Uusnale (KTM, KTM Racing Team), kes oli sõitudes teine ja neljas ning kolmas oli Janis Karklins (Honda, Läti), kelle kohad sõitudes olid kolmandad. Peale kolme etappi on MX1 klassi liider sarja arvestuses Indrek Mägi (128 p), teine Juss Laansoo (117 p) ja kolmas RedMoto Honda Racing sõitja Jüri Triisa (105 p). MX2 klassis on liider Priit Rätsep, teine Yamamoto RC sõitja Erki Kahro (122 p) ja kolmas Andre Park (120 p).

Seeniorite klassis sai etapivõidu Reio Engman (Yamaha, Lääne MK), teise koha sõitis välja Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC) ja kolmas oli Aivo Rabbi (Yamaha, Paikuse MK). Engman jätkab ka liidrina (147 p), teine Rabbi (120 p) ja kolmas RedMoto Honda Racing sõitja Rene Jõgimaa (114 p). MX2 juunior klassis oli Pärnus teistele püüdmatu Rain Koch (KTM, Jakoch Racing), Aleksei Vinogradov (KTM, Energia SK) teine ja Kert Pääbo (Yamaha, Lääne MK) kolmas. Samad mehed on ka kokkuvõttes esikolmikus, Koch täiseduga liider (150 p), teine Vinogradov (126 p) ja kolmas Pääbo (122 p).
Hartwall Jaffa 85 cc klassis sai etapivõidu värskelt Kirde-Euroopa tsooni parimaks klassis 65 cc tulnud Andreas Hiiemägi (KTM, Kose AMK) teine oli Hardi Roosiorg (KTM, Tartu MKK) ja kolmas Tino Toikkanen. Sarja liider on samuti Hiiemägi (73 p), teine RedMoto Honda Racing sõitja Don-Eric Laane (52 p) ja kolmas Karl-Robert Reinike (KTM, AKR KTM Racing), kellel punkte 50.
Quadracer klassis oli Pärnu etapivõitja Andro Halliko (Yamaha, Saku MK), kes võitis mõlemad sõidud, teine Kaspar Haiba (Yamaha, Yamamoto RC) ja kolmas Helari Järv (Yamaha, Yamamoto RC). Halliko on ka liider (125 p), teine Järv (100 p) ja kolmas Haiba (88 p).

Mini MX klassis tuli etapivõitjaks Erik Pirn (Pitster Pro, Mini RC), teine Siim Tammiste (Pitster Pro, Mini RC) ja kolmas Claus-Oliver Pajuri (BucciMoto, BucciMoto Estonia). Peale Pärnu etappi on liider Mini RC sõitja Marko Lepik (113 p), teine BucciMoto Estonia sõitja Joonas Hein (107 p) ja kolmas Pajuri (103 p). Quad 200 klassis tuli etapivõitjaks Hendrik Volmer(Yamaha, Pärnu MC) Brandon Bogatsovi (Honda, Motoklubi K & K) ja Oliver Roosi (Yamaha, Motoklubi K & K) ees, Quad 100 klassis aga Kevin Saar Patrick Kurvitsa ja Robert Lihtsa (Honda, Kagu MK) ees. Quad 200 liider on etapi vahele jätnud Martin Adamson RedMoto Honda Racing meeskonnast (150 p), teine Sander Lakiza Pärnu motoklubist (138 p) ja kolmas Daniil Vlasov (116 p). Quad 100 liider on Kurvits (178 p), teine Lihtsa (154 p) ja kolmas Saar (150 p).

Startide vahel peetud show võistlusel Saku staaride supersprint jõudis mees-mehe vastu peetud lühikeses sõidus jõudsid finaali Edik Kuusk (Kawasaki, Saku MK) ja Tanel Leok, kahe võiduni peetud finaalis oli parem Edik Kuusk, kes sellega võitis ka 600 eurose preemia.

Juba kümnendat korda selgus päeva lõpus ka Pärnu Kuningas, kus superfinaalis olid stardis nii MX1, MX2 kui MX2 jun sõitjad. Alguses sõitu juhtinud Juss Laansoo paraku kukkus ja kaotas sellega võimaluse sõit võita, Priit Rätsep tegi päeva viimases sõidus väga hea esituse, jättis selja taha nii Indrek Mägi kui lõpuks ennast kolmandaks sõitnud Laansoo ja krooniti Pärnu Kuningaks 2012 Priit Rätsep.

Lisaks meistrisarja klassidele peeti võistlusi ka karikasarja klassides, MX B klassis olid esikolmikus Reiko Kikas (KTM, Kagu MK), Sander Lõhmus (Kawasaki, Motodepoo Team Green) ja Olari Puldre (Honda, Laansoo MK). MX C klassis sai etapivõidu Ainars Dukulis Lätist, teine Rene Peilman (Yamaha, Roosna-Alliku MK) ja kolmas Erti Viirmaa (Yamaha, RedMoto Honda Racing). Mini MX Hobby klassis oli võitja Mati Tagapere (Pitpro, Mini RC), teine Tanel Turro (BucciMoto, Mini RC) ja kolmas Karl Lõbus (MC Saaremoto).