Pärast sportlaskarjääri lõppu on belglane Bervoets töötanud treenerina. 2010. aastal oli ta ka Tanel Leoki sõidutreener LS Motors meeskonnas. Koos võitsid nad tol hooajal Kataloonia GP ning tulid MM-sarja üldarvestuses kuuendaks.

Eriti hästi sõitis Bervoets omal ajal liivarajal. Liiva sees sõidetakse ka tänavusel Rahvuste krossil, mis peetakse 30. septembril Belgias Lommelis. Rahvuste krossi koondise kandidaatideks on Tanel Leok, Priit Rätsep, Gert Krestinov, Juss Laansoo, Indrek Mägi, Ardo Kaurit, Erki Kahro ja Andre Park. Koondisse pääseb kolm meest. 

"Aastaid on ettevalmistus toimunud individuaalselt. Sel aastal otsustasime teist teed mööda minna ja kasutada Belgia professionaali abi, lootes ikkagi saada võistluspäeval paremat tulemust," rääkis Rahvuste krossi koondise juht Veiko Biene täna Maardu krossirajal. "Tema kaasamine on kasvatanud poistes motivatsiooni koondisse pürgida ja rohkem trenni teha. Kindlasti on temast väga palju abi võistluspäevadel, kus ta näitab poistele kiireid trajektoore ning on ka psüholoogiliselt abiks."

Bervoets oli alguses eestlaste pakkumise suhtes skeptiline, kuid andis siiski oma jah-sõna, kuna näeb meie krossimeestes potentsiaali sõita kõrgete kohtade nimel. Koht esimese viie seas oleks õnnestumine, sealt kõrgemale juba ime, ütleb ta.

"Kuna mu graafik on tihe ning ma olen ühtlasi tiimimänedžer, polnud ma idee suhtes alguses väga hästi meelestatud, aga sain siis aru, et meestega nagu Tanel Leok ja Priit Rätsep on meil šanssi, me võime seal häid asju teha. Kui hoiame kokku ja aitame üksteist ning oleme ka mentaalselt tugevad, võime viie hulka tulla," sõnas Bervoets.

Rahvuste krossi koondise ettevalmistus algas juba talvel üldfüüsiliste treeningutega. Augustis ja septembris plaanib Bervoets koondise kandidaadid viia harjutama Belgiasse.

Intervjuu Marnicq Bervoetsiga:

Intervjuu Tanel Leokiga:

Rahvuste krossi koondise juht Veiko Biene:

Fotod tänaselt treeningult: