See on Eestile vibuspordi olümpiaalal – platsilaskmises – esimene noorte Euroopa meistrivõistluste medal.

Pärnati võistlus algas eile veidi tagasihoidlikult, eelring andis talle turniiritabelisse 14. asetuse. Täna tõestas ta, et duellide laskmine on tema tugevus - teel finaali alistas ta 19. asetusega Sandra Anderssoni (Rootsi), 3. asetusega Ida Anderssoni (Rootsi), 22. asetusega Annemarie Der Kinderen (Holland) ja 2. asetusega Noemie Brianne (Prantsusmaa).

Vaid nädal tagasi USA-st olümpiakohaga saabudes ütles ta intervjuudes, et soovib Taanist naasta medaliga. Tänaseks on kindel, et ta oma soovi on täitnud, kuid hetkel pole veel selge, mis värvi medal talle kaela riputatakse. Matš algab Eesti aja järgi kell 15:00 ja Eesti Vibuliidu kodulehe (www.vibuliit.ee/uus) vahendusel on võimalik ka online-tulemusi jälgida.

Pärnati vastane Segina ei ole kergete killast – 2008. aasta kadettide maailmameister ja 2010. aasta noorte olümpiamängude pronksmedalist. Samas on ta viimased poolteist hooaega rahvusvahelistest tiitlivõistlustest eemal olnud.

Hästi esinesid ka teised koondislased. Varasema rahvusvahelise kogemusega Pearu Jakob Ojamäe, Helena Saks, Laura Nurmsalu ja Saskia Kaldamäe tulid kõik 32 parema hulka – neist kolm jõudsid lausa 1/8 ringi. 69 sportvibu meesjuuniori seas tõusis Ojamäe eelringi 34. kohalt 17. kohale kaotades 1/16 matši lisanoole laskmisel 2. asetusega Van Den Oever’ile (NED). Helena Saks oli eelringis 22. kohal ja tõusis sportvibu kadettide 9. kohale, teel selleni alistas ta 11. asetusega Garamova. Laura Nurmsalu tõusis 45 naisjuuniori konkurentsis eelringi 16. kohalt 9. kohale, 1/8 duellis tuli tunnistada Segina paremust 6:2. Saskia Kaldamäe võistles plokkvibu naisjuunioride klassis ja 18 laskuri konkurentsis oli ta eelringis 15. kohal. 1/8 duellis tuli seisul 136:139 vastu võtta napp kaotus 2. asetusega venelanna Dyakova vastu.

Oma rahvusvahelist debüüti teinud Merit Klettenberg oli kvalifikatsioonis 37 kadeti seas 31. kohal. 1/16 ringis tuli tunnistada 2. asetusega Martin’i (ESP) 6:0 paremust ja lõppkohaks 17. koht. Kerdo Torniuse tulemused jäid rahvusvahelises konkurentsis tagasihoidlikumaks – lõppkohaks 57. koht sportvibu kadettide klassis.

Reedel toimub ka segavõistkondade võistlus, kus osalevad kaks Eesti võistkonda – juuniorid Pärnat/Ojamäe (13. asetus) ja kadetid Saks/Tornius (15. asetus).