"Ta sai nendes rasketes oludes väga hästi hakkama. Mul on väga hea meel selle üle, mida ma nägin. Olümpiaks valmistumist silmas pidades oli see väga hea võistlus. Tulemuselt jäi ta ainult meetri jagu alla oma tänavusele parimale (67.71 Bottnarydis 16. juunil - toim), mis oli heidetud heades oludes. Tehnika ei olnud kõige parem, aga temas on veel palju varuks. Ta on veel võimeline kaks-kolm meetrit kaugemale heitma," lausus Hafsteinsson olümpiastaadionil Eesti ajakirjanikega vesteldes, kui Kanter polnud veel lehemeeste ette jõudnud.

Londoni olümpia kettaheitevõistluseni jääb tänase seisuga viis nädalat, mis Hafsteinssoni sõnul kulub enamjaolt tehnika lihvimiseks.

"Nüüd töötame peamiselt tehnika kallal. Raske öelda, miks ta ei heida praegu nii kaugele nagu oma parimatel aastatel 2007-2009, mil me olime maailma parimad ja kõik tundus nii lihtne. Te näete, kuidas ketas lendab väga madalalt 65 meetri lähedale, selles on väga palju jõudu sees. Aga kui ta lendab madalalt, pole see järelikult tehniliselt väga hea heide. Ütlesin talle pärast kvalifikatsiooni, et sa heidad tehniliselt teistega võrreldes kõige kehvemini, aga sa heidad nendega sama kaugele. Paljud mehed tegid enda jaoks hea kvalifikatsiooni, aga Gerd sai peaaegu 65 meetrit kätte kohutava heitega. Tema võimekus on palju suurem kui paljudel teistel meestel, võib-olla ainult Harting välja arvata," analüüsis treener.

Harting on alistatav

Tänavu vaid võite tunnistanud valitsev maailmameister Robert Harting võitis Helsingis kuldmedali 68.30-ga ning lausus pressikonverentsil, et rihib olümpiaks 69-70 meetri vormi. Hafsteinsson usub ja soovitab ka kõikidel teistel uskuda, et Gerd võib sakslast Londonis võita.

"Harting on võidetav. Eestlased peavad uskuma, et see on võimalik. Aga ta on peafavoriit ja kogu pinge on tema peal. Ta lihtsalt peab võitma, nagu Kanter pidi 2008. aastal. Meile see olukord sobib. Aga Gerd ei võida teda, kui ta oma tehnikat korda ei saa. Olen siiski positiivne, et ta saab selle meie treeninglaagris Inglismaal korda," ütles Hafsteinsson.