Esimese kahe grupi purjekad läbisid kõige pikema distantsi sõites Merivälja lähistelt Katariina kai toodrini, sealt Kuulimunani ning edasi ümber kolmanda tsentripoi - täpselt, nagu möödunud nädalalgi. Järgmise kahe grupi jahid alustasid sõitu sama trajektoori järgides, jättes vaid viimase meremärgi võtmata. Kõige väiksemate purjekate seltskond võttis aga stardialalt sihiks Katariina kai toodri ning purjetas kiirelt Pirita jõe muulide vahele tagasi.

Tänasel võistlusel juhtus äpardusi siin ja seal, kuna tuul puhus parajad 8-10 meetrit sekundis ning päevastest tugevatest iilidest oli Tallinna lahele jäänud korralik laineloks. Nii mõnigi purjekas lõhkus või ujutas oma spinnakeri, kuid see on paratamatu kaasnähtus seesuguse spordiala juures, et vahetevahel juhtub juhtumisi ning ebaõnnestumised satuvad teele. Folkboot Gretal läks aga kõige täbaramini, kuna jaht saabus sadamasse mastita. Loodame, et poisid teevad oma aluse kiiresti korda, et taas kolmapäevakute ning ka poolteise nädala pärast algava Muhu Väina regati stardis olla.

Seekordse kesknädala regati auhinnatseremoonia lõpetas üllatusauhinna loosimine. Nagu eelmisel nädalal jutuks oli, on kolmapäevakutel nüüd uus toetaja Joogikulleri ja Villa Teresa näol. Täna oli kõige edukam jaht Merihunt, kes sai tänu kiirele sõidule oma arvestusgrupi võidu ning ka loosiõnn naeratas just neile ning meeskond sai vahva auhinna uhkeks omanikuks - mis see täpselt oli, nägid kohalviibijad. Uus loosimine toimub juba juulikuus ning kõik vastaval päeval startinud alused osalevad loteriis!

Parimad gruppide kaupa:

I grupp (6 jahti)
1. EST 550 Amserv – Juss Ojala
2. EST 400 Merion – Ain Pomerants
3. EST 478 Sylvia – Aare Kööp

II grupp (11 jahti)
1. EST 711 Sugar 2 – Mihkel Kosk
2. EST 462 Passione – Sven Heil
3. EST 465 Jazz – Marten Loopere

III grupp (4 jahti)
1. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
2. EST 337 Seabird – Toivo Roosma
3. EST 631 Matilda – Tanel Kurs

IV grupp (9 jahti)
1. EST 270 Merihunt – Andrus Leinśtrep
2. EST 200 Merikotkas – Oliver Haagma
3. EST 405 Juko – Ilja Radiuhhin

V grupp (4 jahti)
1. EST 23 Svea – Hard Perk
2. EST 393 Salme – Vallo Kalvik
3. EST 16 Dorothea – S. Ojaver