Barton teenib nädalas 80 000 naela, mis teeb trahvi suuruseks seega 480 000 naela, lisaks määras talle 75 000 naela suuruse trahvi ka jalgpalliliit.

Barton sai punase kaardi Carlos Tevezi ründamise eest ning käitus ka väljakult lahkudes vägivaldselt, mis tõi talle jalgpalliliidu poolt järgmiseks hooajaks kaasa 12 kohtumise pikkuse mängukeelu.

"QPR FC kinnitab, et Joey Bartonit karistati kuue nädala palga ära võtmisega ning ta ei ole enam meeskonna kapten. Kui Barton rikub veel klubi distsiplinaarreegleid, on klubil õigus tema leping lõpetada," seisis klubi kodulehel avaldatud teates.

Hetkel Põhja-Aafrikas viibiv Barton edastas klubi kodulehe kaudu ka vabanduse: "Käitusin valesti ning aktsepteerin mulle määratud karistust. Vabandan oma tegude pärast peatreeneri, tiimikaaslaste ja loomulikult QPR-i fännide ees. Ühtlasi vabandan Manchester City mängijate, ametnike ja toetajate ees."

Kuigi klubi edastas pressile, et Barton rohkem kommentaare juhtunu kohta ei anna, siis kirjutas ta hoopis ise Twitterisse: "Olin hoolimatu ning olen oma karistust väärt. Raha tuleb ja läheb, see ei oma minu jaoks tähtsust. Kaptenipaela kaotamine ja 12 mängu vahele jätmine on see, mis tegelikult haiget teeb. Olin loll ja nii juhtub, kui sa teed rumalaid asju. Olen kindel, et tulen sellest jamast välja. Ei jõua ära oodata."