Teises poolfinaalis ootab endale paarist Inglismaa-Itaalia vastast Saksamaa.

Hispaania-Prantsusmaa LÕPPSEIS 2:0
Väravad: Alonso 19., 90.
Algkoosseisud:
Hispaania:
Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Alonso, Xavi, Silva, Fabregas, Iniesta.
Prantsusmaa: Lloris, Reveillere, Rami, Koscielny, Clichy, Debuchy, M'Vila, Cabaye, Malouda, Ribery, Benzema.


Alonso viis Hispaania juhtima

Mängu eel:

Paljud ootavad Hispaanialt kolmanda järjestikuse suurvõistluse kinni panemist, kuid prantslaste kasuks räägib fakt, et Hispaania pole neid ametlikus mängus kunagi varem võitnud. Viimane kaotus võeti prantslastelt vastu 2006. aasta MM-i kaheksandikfinaalis.

Sealt edasi aga on Hispaania valiksarjades ja finaalturniiridel olnud peaaegu purustamatu. Ainus libastumine oli kaks aastat tagasi Lõuna-Aafrika Vabariigis, kus kaotati alagrupis Šveitsile.

Prantslased on olnud samuti suurepärases hoos, olles kaotanud viimasest 24 mängust vaid ühe - viimases alagrupimängus jäädi 0:2 alla Rootsile.

Prantsusmaa peatreener Lauren Blanc: "Tavaliselt ütlen ma, et peame vastase mänguga võimalikult vähe kaasa minema ja panustama oma tugevustele, kuid me mängime Hispaania vastu, kellel on väga spetsiifiline mängustiil. Sa oled sunnitud sellega kaasa minema, kuid probleem on selles, et Hispaania hoiab palli 65 või 70 protsenti ajast ega anna sulle seda tagasi. Teame, et Hispaania on maailma jalgpalli neli aastat domineerinud, kuid on mõned märgid, mis näitavad, et neile on võimalik tüli tekitada. Kui sa jääd kaitses kompaktseks ja püsid 20 kuni 30 minutit mängus, siis on sul võimalik võita. Kõigepealt on vaja need kriteeriumid täita, muidu saad karistada."

Hispaania peatreener Vicente del Bosque: "Kõik arvavad, et me oleme favoriidid, kuna võitsime neli aastat tagasi EM-i ja kaks aastat tagasi MM-i. Kuid on olemas tõestus, et Prantsusmaa on meist alati parem olnud, seega saab näha, kas me suudame ajalugu muuta. Oleme tagasihoidlikud, kuid optimistlikud. Mul on raske uskuda, et nad ainult kaitsesse jäävad. Neil on mängijaid, kes võivad initsiatiivi võtta. Vaevalt nad ootama jäävad, et meie midagi teeksime."

Hispaanlastel on mängukeelust ühe kollase kaardi kaugusel Alvaro Arbeloa, Jordi Alba, Fernando Torres ja platsile saamise korral oma 100. koondisemängu pidav Xabi Alonso, prantslastel peavad ettevaatlikud olema Mathieu Debuchy ja Jeremy Menez. Kollaste kaartide tõttu ei saa täna mängida Philippe Mexes, kelle asemel võtab Adil Rami kõrval Prantsusmaa keskkaitses tõenäoliselt koha sisse Laurent Koscielny.

Prantsusmaa ja Hispaania varasemad kohtumised tiitlivõistlustel:

1984 EM-i finaal: Hispaania-Prantsusmaa 0:2 (Pariis)
1996 EM-i alagrupimäng: Hispaania - Prantsusmaa 1:1 (Leeds)
2000 EM-i veerandfinaal: Hispaania - Prantsusmaa 1:2 (Brugge)
2006 EM-i kaheksandikfinaal: Hispaania - Prantsusmaa 1:3 (Hannover)