Jaanipäeva künnisel jõudis põlise spordiajakirjaniku Vello Lääne sulest lugejate lauale 138 leheküljeline rohkete fotodega raamat "Kuus aastakümmet Tartu Kalevi Kergejõustikukoolis". Idee kirjutada raamat tärkas Tartu Kalevi juhtidel ja Läänel kolme aasta eest, kui tähistati kooli 60. aastapäeva. Raamatus on sõna antud 20-le endisele kergejõustiklasele, kelle seas nii nimekaid sportlasi, treenereid, spordijuhte, poliitikuid, diplomaate, ajakirjanikke, näitlejaid, ärimehi. "Valiku tegemine kergejõustikukooli kasvandikest oli üsnagi keeruline. Valisime lisaks spordis tippu jõudnud inimestele (kahekordne olümplane Mart Paama) ja treeneritele neid, keda tahtejõud ja püstitatud eesmärkide täitmine noorena sportides on viinud tunnustatud ametitesse ja poliitikasse. Kui palju on neid, kes teavad, et ajakirjanike kümnevõistlustel medaleid noppinud Vahur Kersna oli noorena tugev vasaraheitja," mõtiskles raamatu autor Vello Lään.

Alar Karist teatakse eelkõige kui Tartu kõrgkooli juhtinud rektorit. Vähesed teavad, et ülikooli staadioni läheduses elanud Karis, kes 14 aastaselt alustas kergejõustikukoolis treenimist on tulnud teatejooksus Eesti meistriks. "Sportimise stiimuliks olid uued jooksukingad (Tartu Nahakombinaadi omad!) ja dress, mille seljal kooli nimest lühend TKKMK " meenutab Karis raamatus. "Mina jagasin end korvpalli ja kergejõustiku vahel. Väga toredad olid suvelaagrid Käärikul," rääkis tänane Riigikogu liige Margus Hanson raamatu esitlusel Tamme staadioni kohvikus.

Tartu Kregejõustikukooli on juhtinud 9 inimest. Kõige kauem, koguni veerandsada aastat on selles ametis olnud Enno Akkel, 13 aastat on kooli juhtinud Andres Nirk. Kui peaminister Andrus Ansipit teatakse täna kui tublit ratturit, maratonide suusatajat ja rulluisutajat, siis raamatu lugeja saab teada, et noorena oli Ansip Mart Paama õpilasena edukas keskmaajooksja. Seitsmekordne Eesti meister jooksus, Vladimir Heerik meenutab raamatus seni varjus olnud seikasid spordirahva tegemistes.
Raamatu esitlusele oli tulnud oma meenutused raamatusse kirjutanud endine takistusjooksja Aivar Tsarski, kes töötab diplomaadina Kiievis.

Tartu Spordiselts Kalev poolt välja antud ja Elmataris kirjastatud raamatu väljaandmist toetas äri- ja spordimees Neinar Seli, üks raamatu värvikatest persoonidest, kes veteransportlasena Eestisse tiitlivõistlustelt vasaraheites medaleid toob.