Kolmas oli etapil itaallane Matteo Montaguti, kes võitis mägedekuninga särgi. Täna jäi ta Kangertile alla 31 sekundiga. Üldarvestuses kõrgeid kohti jaganud mehed ületasid lõpujoone esimestest pea 2 minutit hiljem.

Finišijärgses kommentaaris oli Kangert üliõnnelik. "Ma ei suuda seda uskuda! Ei tea, kuidas suutsin sprindi võita, sest tavaliselt olen üks aeglasemaid. Mul pole ühtegi suurt tulemust profina seni olnud, aga täna sisendasin endale, et peab tulema."

Üldvõidu võttis mainekal Šveitsi tuuril portugaallane Rui Costa (Movistar). Fränk Schleck kaotas 14 ja Levi Lepiheimer 21 sekundiga. Astana liider Roman Kreuziger oli kokkuvõttes kuues (+0.47). Kangert tõusis 18. kohale (+9.00). Mägedesärgi arvestuses kerkis Kangert Montaguti järel teiseks. Hiilgav lõpp velotuurile!

Päeva alustas Kangert üldarvestuse 30. kohalt, vahe liidriga oli 11.03. Jooksikut pääsesid eest kui sõidetud oli umbes 40 kilomeetrit. Koos Kangertiga pääsesid minema Brent Bookwalter (BMC), Kris Boeckmans (Vacansoleil), Matteo Montaguti (Ag2r-La Mondiale) ja Jérémy Roy (FDJ-BigMat).

INFO:

Esimeses mäefinišis (108 km) oli Kangert teine Montaguti järel. Montaguti jahibki eelkõige mägedekuninga särki, mille arvestuses ta virtuaalseks liidriks tõusis.

Kangert on jooksikute hulgas kõige noorem. 2008. aasta Šveitsi tuuril sai ta kokkuvõttes 14. koha, mis oli toona noore mehe jaoks väga kõva tulemus. Kangertist mõned kuud vanem belglane Boeckmans on 2009. aasta Euroopa meister U23 grupisõidus, prantslane Roy on võitnud etapi Pariis-Nice´i velotuuril (2009), itaallane Montaguti sai mullu Hispaania Vueltal mägedesärgi arvestuses teise koha, ameeriklane Bookwalter üllatas kõiki 2010. aasta Giro d´Italia proloogil kui teenis Bradley Wigginsi järel ja Cadel Evansi ees teise koha.

Ette on jäänud 4 jooksikut, Boeckmans jäi tõusul maha. Jooksikute maksimaalne edu ulatus 13 minuti ja 18 sekundi peale (93 km enne finišit).

Teises mäefinišis (136 km) 1611 meetri peal oli Kangert kolmas. Maksimumpunktid võttis taas Montaguti.

Päeva teise kõrgema kategooria tõusu algul, umbes 50 km enne finišit, läks peagrupis kõvaks madinaks. Fränk Schlecki kaaslased RadioSchaki meeskonnast tõmbasid kõik ribadeks. Üsna kiirelt jäi maha ka Astana liider Roman Kreuziger, kes enne tänast hoidis üldarvestuses 6. kohta.

Jooksikud jäid ees kolmekesi, teise mehena kukkus eest ära Bookwalter.

Kolmanda mäefiniši (176 km) võitis ikka Montaguti, kes kindlustas endale mägedekuninga särgi. Liiderkolmik edestab väga kõhnaks kahanenud peagruppi pisut enam kui 5 minutiga. Küll on aga üldarvestuse meestest üksi plehku pannud Fränk Schleck.

Finiš on 2. kategooria tõusu otsas. Viimased 15 kilomeetrit ülemäge! Peagrupp püüdis Schlecki kinni. Jooksikute edu 4 minutit.

Umbes 4 km enne lõppu jäid Roy ja Kangert ette kahekesi. Prantslane ründas, kuid Kangert suutis vahe tagasi võtta. Montaguti loobus. Finišis oli Kangert konkurendist kiirem!