Linnasõit maksab endiselt 20-25 euro vahel, seda siis taksoga, aga kui osata vene keelt, siis saab rõõmsalt ka marsruuttaksoga küüti – hind 5 eurot.

Poole aastaga on kõige silmapaistvam muutus toimunud linna korrashoius – ebatalviselt porisel detsembril olid metsaalused mõnevõrra sodised, aga praegu haljendab roheline muru, mis harmoniseerub kenasti kõikjal lehvivate Ukraina lipuvärvidega.

Ka ühistransport on läikima löödud, sest juunis 2012 sõidab linnas palju enam värske välimusega trolle-busse kui detsembris 2011. Kohati on läige siiski petlik, sest mõni võrdlemisi vana sõiduk on saanud lihtsalt korraliku värvikihi.

Rongijaamades valitseb EM-i aegu totaalne segadus – pileteid mängulinnade vahelistele rongidele on samaks päevaks võrdlemisi keeruline saada, kuna öörongid on esimesena täis, siis jääbki ainsaks võimaluseks ekspressrongid, mis on Ukraina kohta üüratult kallid (Kiievi-Harkovi ots 35 eurot), aga see-eest kiired ja puhtad. Ukrainalikku võlu lisab olukorrale ka purupurjus pinginaaber, kes üritas mulle enne selgeks teha, et ma pole normaalne mees, sest ma ei tee suitsu. Nüüd ta õnneks magab.

Järgmisena siis Harkov ja Holland-Portugal mäng.