EM-finaalturniiril peetakse täna kell 21.45 A-alagrupi viimased mängud. Samaaegselt Venemaa ja Kreeka kohtumisega lähevad vastamisi Poola ja Tšehhi. Venelastele piisab edasipääsu kindlustamiseks ühest punktist, Kreekat aitaks vaid võit.

Ainult võit aitaks edasi ka korraldajamaa Poola. Tšehhile võib piisata ka viigist, kui Venemaa ei kaota Kreekale. Poola-Tšehhi viigi korral võib Venemaa ka Kreekale kaotada, kuid mitte rohkem kui viie väravaga.

"Viigi peale mängimine tähendab oma võimaluste limiteerimist. Seda tehes on sul kaks võimalikku tulemust: sa kas saad oma tahtmise ja viigistad või kaotad," rääkis Peterburi Zeniidi puurivaht reporteritele, vahendab Goal.com. "Jalgpallis on üldiselt kolm võimalikku tulemust. Seega isegi elementaarse loogika järgi on viigi peale mängimine ohtlik."

2004. aasta EM-il oli Venemaa ainus meeskond, kes suutis Euroopa meistriks tulnud kreeklasi alagrupis võita. Venelased ise jäid toona alagrupis viimasteks.

"Pärast nende võitmist olin just kreeklaste poolt. Olin väga rõõmus, et nad turniiri võitsid. Nad on organiseeritud, mängivad kaitsest lähtuvalt, annavad oma pikkadele ründajatele pikki palle ette. Nad võivad sama hästi ka palli keskväljalt läbi tuua ja kiirete äärtega kontrarünnakusse tulla," lisas Malafejev.

"Esimene värav saab olema väga tähtis. Kui suudame territoriaalse ülekaalu saavutada, on kõik palju lihtsam."