Eelregistreerimise põhjal on EMT Järvejooksude sarja teisele jooksule osalema oodata ligi tuhat jooksjat ja kepikõndijat.

Teist aastat toimuvad eraldi stardid meestele ja naistele. Mehed lähevad järveringile kell 12 ja naised stardivad koos esimese meesjooksja finišeerimisega ehk orienteeruvalt kell 12.19. Meeste jooksus tõotab tulla põnev heitlus Viljandis võitnud Viljar Vallimäe ja Sergei Tšerepannikovi vahel. Naiste jooksus on peafavoriit samuti Viljandis võitnud Evelin Talts, kellele üritab tugevat konkurentis pakkuda Rakvere Ööjooksu 10 km võitnud Merill Mägi.

Jooksupäev Harku järve rannas algab kell 11, kui algavad väikestele jooksusõpradele mõeldud POP lastejooksud. Lapsed saavad end kirja panna alates kell 10.00 ja osalemine lastele on tasuta. Skypark toob lastele atraktiivse batuut-seiklusraja, kus kõik lapsed saavad enne ja pärast jooksu lustida.

Sarja spordipartner adidas pakub Harku järve jooksul võimalust teha footscani jalatesti, mille tulemused lihtsustavad jooksujalanõude valikut. Samuti on võimalik Rademari ja adidase koostöös osta soodsa hinnaga uusimat adidase jooksuvarustust.

Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse. Eesmärgiks valmistada võistlejad ette ees ootavateks katsumusteks ning anda neile rajale kaasa hea tuju ning mõnus meeleolu.

Seoses 41. jooksuga ümber Harku järve on laupäeval, 16. juunil ajutiselt häiritud liiklus Paldiski maanteel enne linnapiiri ning Harku vallas Järvekalda ja Hobuseraua teel.

Eelregistreerimine 41. jooksule ümber Harku järve kestab 14. juunini. Info ja registreerimine www.stamina.ee/jarvejooks