Tartu meeskond on samas sarjas osalenud ka varasemalt ning oma edukamal hooajal jõudnud ka Final4 turniirile, kirjutab basket.ee. Rakvere klubi on sarja vastu huvi üles näidanud eelmistel hooaegadel, kuid otsustavat sammu pole senini teinud. Esmaspäevaseks tähtajaks saabus aga mõlema klubi kirjalik eurosarjas osalemissoov.

"Tartu meeskonnal on minevikust ette näidata head tulemused ning usun, et neil on väga head võimalused pääseda otse põhiturniirile", ütles EKL peasekretär ja FIBA Europe võistluskomisjoni liige Karel Loide.

"Rakvere on sarja uustulnuk ning loomulikult peab alustama veidi madalamalt pulgalt, kuid sõltuvalt teiste taotlejate arvust pole välistatud, et ka tema pääseb otse põhiturniirile", lisas Loide.

Klubid arvatakse liigas osalejate hulka peale järgmiseks nädalaks tasutava tagatismaksu laekumist korraldaja kontole.

Kalev/Cramo on avalikkusele tutvustanud oma soovi osalemaks aste kõrgemas ehk Eurocup sarjas, kus viimati tehti kaasa 2009 aastal. "Oleme sellel teemal suhelnud Kalevi juhtkonna ja nende liigade korraldajatega, kuid täna ei lubata meile veel midagi", ütles Loide.

"Eurocup ja Eurochallenge sarjade vahel on eelmistel aastatel olnud loogiline kvalifitseerumissüsteem ning mõlemasse sarja on olnud võimalik pääseda ka läbi kvalifikatsiooniturniiri, kuid käesolevast hooajast on sellest Eurocupis loobutud, mistõttu liiga kosseis saab paika alles peale klubide dokumentide läbivaatamist ning tagatismaksude laekumist. Mitmetel Euroopa klubidel on finantsraskusi ning on võimalik, et nad loobuvad ise või praagitakse korraldajate poolt kõrvale. See võib avada ukse uutele taotlejatele nagu Kalev/Cramo", täpsustas Loide.